Yeşilay Danışma Merkezi Hizmete Açıldı

Kırklareli'nde Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) hizmet vermeye başladı. İlimizin uzun süredir bulunan bir eksiğini kapatan Merkez, Yayla Mahallesi’nde Çocuk Şube Müdürlüğü’nün karşısında bulunuyor. Tamamen ücretsiz şekilde ilimizdeki her türlü bağımlı ve bağımlı yakınına hizmete verecek olan Merkez hakkında açıklama gerçekleştiren Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı Vedat Acar; “Alanında uzman klinik psikolog, sosyal hizmetler uzmanı, halkla ilişkiler uzmanı, güvenlik ve temizlik personelimiz burada hazırlar. Biz burada sadece bağımlılara değil bağımlıların aileleriyle de eğitimler yapacağız. Bu tip problemleri olan aileleri merkezimizi davet ediyoruz. Kendilerini gizlemek yerine destek alabileceklerini hatırlatmak istiyoruz. Tamamen ücretsiz şekilde Kırklareli’nin köylerine kadar her alanına hizmet verebilecek bir kurumuz” dedi.

Hizmete açılan Yeşilay Danışma Merkezi’nde (YEDAM) basın mensuplarını ağırlayan Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı Vedat Acar, YEDAM ve faaliyerleri ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Acar yaptığı açıklamada; “Kırklareli’nde YEDAM’ı hizmete açmış bulunuyoruz. Burada Emeği geçen tüm kişilere Yeşilay Yöneticilerine, Sağlık Bakanlığı Yöneticilerine teşekkür ediyorum. Kırklareli YEDAM pek çok bağımlılıkla; uyuşturucu, tütün, interneti teknoloji bağımlılığı konularında ücretsiz destek alınabilecek bir kuruluş. Buradaki tüm etkinlikler Yeşilay Genel Merkezi tarafından takip edilecek. Alanında uzman klinik psikolog, sosyal hizmetler uzmanı, halkla ilişkiler uzmanı, güvenlik ve temizlik personelimiz burada hazırlar” ifadelerini kullandı.
“Kendilerini gizlemek yerine destek alabileceklerini hatırlatmak istiyoruz”
Başkan Acar bağımlı ve bağımlı ailelerinin kendilerini gizlemeden kuruma davet ederek; “Biz burada sadece bağımlılara değil bağımlıların aileleriyle de eğitimler yapacağız. Bu tip problemleri olan aileleri merkezimizi davet ediyoruz. Kendilerini gizlemek yerine destek alabileceklerini hatırlatmak istiyoruz. Tamamen ücretsiz şekilde Kırklareli’nin köylerine kadar her alanına hizmet verebilecek bir kurumuz. YEDAM’ı tedavi olmak isteyen, tedaviler hakkında bilgi almak isteyen, tedaviden sonra destek almak isteyen herkes arayabilir, gelip başvuruda bulunabilir” şeklinde konuştu.
YEDAM'a 444 79 75 hattından müracaat edilebileceğini dile getiren Acar, bu tür merkezlerin önemli olduğuna değindi. Acar, hiç bir vatandaşın çekinmeden merkeze gelebileceğinin altını çizdi

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol