Yeşil sahalarımıza Uzunköprü’den bir yıldız

Hayallerinin takımı Kırklarelispor’a geldi Uzunköprü’nün yetiştirdiği genç yetenek her geçen gün başarılarına bir yenisi eklerken oynadığı takımlarda 17 numaralı formayı gururla taşıyordu. Görkem Can 2016-2017 sezonunda gösterdiği üstün performans sonrasında hocalarının dikkatini çekti. Gerekli görüşmelerin yapılmasının sonucunda iki tarafın rızası ile Görkem Can Çelik artık Kırklarelispor’lu oldu.

Uzunköprü çocuğu olan 10.03. 2002 doğumlu Görkem Can Çelik, başarısına her geçen gün bir yenisini eklemeye devam ediyor. Futbola 7 yaşında Uzunköprüspor’un yaz okulunda başladı. Burada 4 sene yaz okulu eğitimi aldı. 11 yaşında lisansının çıkmasına izin vermediler. 12 yaşına geldiğinde lisansına kavuştu. İlk sene takımın en küçüğü olduğu için futbolla kaleci olarak tanıştı. 14 yaşına geldiğinde hayatının futbol adına büyük bir geçiş noktasına merhaba dedi ve Genç Aslanlar’a transfer oldu. Uzunköprüspor takımı ile başlayan yolculuğunda şimdi ki durağı Kırklarelispor oldu. Başarının sırrı bir rastlantı mı, arkasının sağlam olması mı, yoksa başaracağına inanmak mı? Bunu çok iyi irdelemek gerekir diyen Görkem Can Çelik, futbolda başarıyı şu sözlerle anlatıyor; “Başarı; yapılması istenen bir iş için gerekli enerjinin amaca en uygun biçimde en ekonomik ve en etkin olarak kullanabilme yeteneğidir. Sezon içerisinde antrenman programlarını bir sezonluk programlamak futbolcunun erkini sezona göre ayarlayabilme yeteneğidir. Her başarının arka planında doğru analiz ve çok çaba gösterme vardır. Eğer planlamanın hedef koyma ve zamanlama süreçleri iyi analiz edildi ise, sporcunun enerji potansiyeli iyi kullanılmışsa başarı kendiliğinden var olacaktır. Sporcunuzu iyi yetiştiremezseniz, sportif enerjiyi sezon içine iyi yayamazsanız büyük bir hüsran ile baş başa kalırsınız. Sportif başarı elde edebilmek için “Elde etmek istiyorum” diyebilmek önemlidir. Yapabilme, yani isteklendirme hedefe kilitlenme olmadan başarılı olmak mümkün değildir. Zorlama, şartlandırma, kandırma ile başarının gelmesi imkânsızdır. Sporcuda başarılı olabilmek için istek uyandırmak gerekir. Sezon içerisinde sporculara gerekli olan donanım yani erk kazandırılmalıdır. Sporcunun buna uygun disiplinli çalışması başarının ön koşuludur. Başarı için isteklendirme ve erk kazanımı yeterli değildir. Sporcunun istenilen görevi yapabilme gücünün uygun düzeyde olması gerekir. Bunun için de sporcuya özel çalışmalar yaptırılmalıdır. Tüm bu açıklamalardan anlaşılacağı gibi futbolda veya başka bir spor branşında başarılı olmanın sırrı doğru ekip oluşturabilmek ve bilinçli çokça çalışmaktır” dedi.

Yaptığın Her Hamle, Kaderini Şekillendirir
Daha 14 yaşında hayata bambaşka bir pencereden bakma fırsatı buldu. Artık o kırmızı ve sarı renkler için mücadele ediyordu. Bundan sonra ki süreçte Uzunköprü’nün genç gurur tablosu Genç Aslanlar takımı için mücadele edecekti.
Görkem Can Çelik artık
Kırklarelispor’lu
Görkem Can 2016-2017 sezonunda gösterdiği üstün performans sonrası Kırklarelispor’a transfer oldu. Uzunköprülü genç yetenek artık Kırklarelispor’da mücadele edecek.
Büyük Düşler Kuranlar Düşlerini Gerçekleştirmez, Aşarlar
Kendini Kırklareli’nin adını duyurmaya odaklayan genç yıldız, hedefinin giydiği formanın hakkını vermek olduğuna dikkat çekerek; “Kendime her zaman güvendim ama hiçbir zaman en iyi olmak gibi bir hayalim olmadı. Benim hedefim, nerde olursa olsun giydiğim formanın hakkını vermek ve kendimden takdirle söz ettirmek. Zaten bunları yaptığınız zaman “EN İYİ” olursunuz. Tabii ki bu o kadar kolay bir şey değil. Çok çalışmak, sabretmek ve en önemlisi de yaptığımız işi sevmemiz lazım. Ben yaptığım işi fazlasıyla seviyorum ve yükselebilmek adına elimden gelen her şeyi yaparak, ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğim” dedi.
Hiçbir Şey Zor Değildir. Yeter Ki Onu 11 Parçaya Bölmesini Bilmeli
Görkem Can Çelik’in bu noktalara gelmesinde önemli katkısı olan daha önce de Uuzunköprüspor’da kaleci olarak forma giyen babası Nail Çelik’te genç yıldıza gelecek adına önemli dipnotlar verdi. Baba Çelik, sporcunun topluma faydalı olması gerektiğine vurgu yaparak; “Çok yetenekli olmanız ya da çok özel yeteneklere sahip olmanız, futbol gibi takım oyunlarında her zaman size yardımcı olmaz. Burada önemli olan takım arkadaşlarınızla iyi diyalog kurabilmek, takım oyununa yaktın olabilmektir. Bu da iyi bir birey olmaktan geçer. Sporcu her zaman ilk olarak topluma faydalı biri olmalıdır. Eğer bunu başarırsanız, hem spor da hem de normal hayatınızda iyi noktalara gelirsiniz” diyerek düşüncelerini dile getirdi. Biz Önadım Medya Grubu olarak gurur duyduğumuz Görkem Can Çelik’in başarılarının devamını dileriz. Umuyoruz ki Kırklareli’nde günden güne bu gibi genç yeteneklerin sayısı artar ve iyi yerlere ulaşırlar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol