Yeşil sahalarda bir tarihi yaşatmak için mücadele ediyor; Gençlerbirliğispor

Kırklareli Gençlerbirliğispor, zor şartlardan dolayı Amatör Ligi'nden çekilmesine rağmen genç sporcularıyla varlığını sürdürmeye devam ediyor. Maddi imkansızlıkların en büyük zorluk olduğu spor dallarından birisi de futbol. Gençlerbirliğispor Kulübü'de büyük tarihi ile halen zorluklara göğüs gererek yeşil sahalardaki varlığını sürdürmeye çalışıyor.

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sahasında çalışmalarına devam eden Kırklareli Gençlikbirliğispor'un çalışmasında Kulüp Başkanı Metin Işıklar, kulübün büyük bir geçmişinin olduğunu dile getirerek “Kulübün kuruluş tarihi 1923, Kurucu Başkanımız Fikret Filiz. Tabi kulüp kendini bu zamana kadar muhafaza etti. Maddi imkansızlıklardan dolayı amatör ligten çekildi.” sözlerini dile getirdi.
“Zorluklarla mücadele ediyor”
Kulübün tarihi değerininin varlığının yanı sıra yakın zamanda amatör ligden de çekilmek zorunda kalmasının ardından gençlerin yer aldığı yaz okulu ile kulüp yaşatılmaya çalışılıyor. Başkan Işıklar, zorluklara yenilmeyeceklerini ifade ederek “Yokluklara rağmen yaz okulumuzu açıyoruz. Sayın milletvekillerimizden, Sayın Valimiz'den belediye başkanından Gençlerbirliğispor Kulübümüze yardım etmelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Yaz okulu devam ediyor”
Yaz okulundaki sporcular ile antrenmanlarına devam eden takımın çalışmalarının iyi gittiğini ifade eden Başkan Işıklar, “Şuandaki yaz okulunda 20-25 sporcu var. Yaşları ise 9 – 10 -11 aralığında. Gençlerimizin yeşil sahalarda yer alması bizler çok memnun ediyor. Spor sevgisini onlara aşılamak önemli.” dedi.
“Destek bekliyoruz”
Tarihinin büyüklüğünün altını çizen Başkan Işıklar, “Kırklareli'nin en eski spor kulübü olduğu için kulübümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Kırklareli için büyük bir değeri var. Bu yüzden de elimizden geldiği sürece mücadele etmeye devam edeceğiz. Kulübün ha k ettiği yere gelmesi için de destek verecek, spora gönül verenleri bekliyoruz. Kırklarelispor kenti ama bize destek olan kimse yok. Kırklareli Gençlerbirliğispor çok eski bir kulüp. İhmal edilmiş.” sözlerini ifade etti.
“Koskoca bir tarih;
Gençlerbirliğispor”
Türkiye spor tarihinde de önemli bir ömrü bu güne kadar yaşatan Kırklareli'nin Gençlerbirliğispor takımının geçmişine dair bilgi veren Başkan Işıklar, “14 Mart 1923, Ankara Sultanisi’nden (bugünkü Atatürk Lisesi) bir grup öğrenci, beden eğitimi öğretmenlerinin yaptığı takımı beğenmeyip bir futbol kulübü kurmaya kalkıştılar. Sonra öğretmenleriyle sulh oldular, beraber kurdular kulubü; Gençlerbirliği doğdu. Bir rivayete göre Ankara gelinciğinden esinle, bir başka rivayete göre o sırada Karaoğlanoğlu hanındaki dükkânlarda başka renk kumaş olmadığından, kırmızı-siyahı seçtiler.” dedi.
“Bu işi severek yapıyoruz”
Gençlerin sahadaki çlışmalarını yakından takip eden Antrenör Engin Doğan, “Spor farklı kültür ve yapıdaki çocukları bir araya getiriyor. Zengin fakir demeden, gençleri sosyalleştiriyor. Onların yeşil sahada farkında olmadan güzel arkadaşlıkları olurken bir yandan da spor yapıyorlar. Çocuklarımızın yeşil sahada olması kadar güzel bir şey olamaz. Bizler bu işi severek yapıyooruz.” dedi.
“Çalışmalarımıza
devam edeceğiz”
Yeşil sahada antrenmanlardaki gençleri anlatırken gözleri parlayan Antrenör Doğan, spor ile yarınlara daha güçlü yürüdüğünü ifade ederek “Futbol çok güzel bir şey. Spor yapmak da güzel. Bizler futbola gönül verdik. Çocuklarımız için de bugün burada çalışmalarımızı severek gerçekleştiriyoruz. Yetenekli çocuklarımız var. Onlar için biz de çalışmalarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol