Yerel esnafın talepleri hiçe mi sayılıyor ?

Kırklareli Belediye Meclisinin Temmuz ayı toplantısında, ilimize dışarıdan gelen ve Belediye onayı ile vatandaşımıza ürünlerini satan “Yöresel Ürün Pazarı” konusu yeniden gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanı Halil Kahraman “Trabzon Yöresel Ürünler Satış Tırının” Kırklareli’nde bulunmasının yerel esnafımız tarafından tepkiyle karşılandığını, tüm esnaf odalarının talepleri doğrultusunda bu konuyu gündeme getirdiğini ifade etti.
Kırklareli Belediye Başkanı ise Kırklarelili vatandaşın istediği yerden istediği ürünü alma özgürlüğüne sahip olduğunu, Kırklareli’nde olmayan ürünlerin getirildiğini, bu konudaki tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu belirtti…

Kırklareli Belediye Meclisinin Temmuz ayı Meclis toplantısı dün saat 15.00’de Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, daha önce de ilimize dışarıdan gelen ve yerel esnafın büyük tepkisine yol açan “Yöresel Ürün Pazarı” konusu tekrar gündeme geldi. Esnafın tepkileri hiçe sayılmış olacak ki, Kırklareli Belediyesi onayı ile bu kez de “Trabzon Yöresel Ürünler Satış Tırı” ilimizde satışlarını gerçekleştirmeye başladı.
Meclis toplantısının Dilek ve Temenniler kısmında söz alan AK Parti Grup Başkanı Halil Kahraman bu konuda yaptığı açıklamada; “Ben burada yerel esnafımız ve esnaf odalarımız adına söz almış bulunmaktayım. Maalesef daha önce de belirtmemize rağmen yöresel ürün pazarı adı altında ilimize dışarıdan gelen kesimler, verilen onay ile satışlarını gerçekleştirmekte, yerel esnafımızı mağdur durumda bırakmaktadırlar. Geçtiğimiz günlerde Dokuzhöyük yöresel ürün mağazamızın açılışını gerçekleştirdik. Ardından dışarıdan gelip, ilimizde satış yapan turlara izin veriyoruz. Biz yaptıklarımızla çelişiyoruz. Esnafımıza destek olmamız gerekir. Teşekkür ediyorum” dedi. Bunun üzerine Kırklareli Belediye Başkanı; “Düşüncelerinize saygı duyuyorum. Ancak yerel esnafımızın, bu tür dışarıdan gelen yöresel pazarlar nedeniyle mağdur oldukları konusunun tartışmaya açık olduğunu düşünüyorum. Kırklarelililer nereden ne alacaklarını gayet iyi bilirler. Vatandaşın istediği yerden istediği ürünü alma özgürlü vardır. Kaldı ki bu ürünler, bizim ilimizde bulunmayan ürünlerdir. Ben Kırklareli Belediye Başkanı olarak tüm sorumluluğu üzerime alıyorum” dedi.
Ardından söz alan CHP Grup Başkanı Gürkan Oras ise; “Ben bu konuda daha önce yerel basına bir demeç vermiştim. Her şeyden önemlisi bu ürünlerin hangi şartlarda satıldığı. Genelde açık satılıyor. Bu da sağlık açısından bir tehdit oluşturuyor” yorumunda bulundu.
Bunun üzerine Kırklareli Belediye Başkanı, ilgili mercilerin, gereken denetimleri yapacağını söyledi.
Toplu taşımada akıllı kart dönemi
Kırklareli Belediye Meclisinin bu ayki toplantısında görüşülen önemli konulardan bir tanesi de ilimiz şehir içi halk otobüsleri ile ulaşımda kullanılacak kartlar ile ilgili ücretlerin, 2020 yılı çeşitli ücret tarifesine ilave yapılması ile ilgili Plan Bütçe ve Ulaşım Hizmetleri Komisyon Raporu görüşüldü. Raporda ilimizde daha verimli bir ulaşım sağlanması adına “Akıllı Kart” sistemine geçileceği ifade edildi. Bu çerçevede kart fiyatları yıllık; 20 TL, akıllı bilet, 4.75 TL, Akıllı kart, 15 TL, Q Bilet ise 0,50 TL olacak.
Dün Meclis toplantısında görüşülen bir diğer gündem maddesi kapsamında; mülkiyeti hazineye ait, Milli Savunma Bakanlığına tahsis edilen Camiikebir Mahallesi 89 ada 15 no’lu parsel 1.155 metrekare, 89 ada 17 parsel 829 metrekare ve 89 ada 18 parselde yer alan 843 metrekare yüzölçümlü taşınmazın kıymet taktirinde belirlenen bedel oranında 55.Mekanize Piyade Tugay Komutanlığının ihtiyaç duyduğu bina ve tesislerin yapılması koşuluyla Yayla Mahallesine Katlı Otopark yapmak amacıyla Belediye Başkanlığına devri ile ilgili protokolün imzalanması için Kırklareli Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu görüşüldü. Daha sonra oy birliği ile söz konusu yetki verildi. (ÖZNUR TÜZÜN)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. serbest ekonomi var herkes istediği ürününü satar pazarda satılan ürünler açıkta değilmi