“Yeniliklerle Bilsem’de Öğreniyorum” Proje kapanış töreni gerçekleşti

2016 yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı Önce İnsan konulu “Yeniliklerle Bilsem’de Öğreniyorum” Proje kapanış töreni 27 Eylül 2017 Çarşamba günü Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Kapanış törenine Kırklareli Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, Kırklareli İl Mahalli İdareler Müdürü Alaattin İkican, Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi Okul Müdürü Beyhan Tufan katılımcılar arasında yer aldı.

Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen 2016 yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı Önce İnsan konulu “Yeniliklerle Bilsem’de Öğreniyorum” Proje kapanış töreninde konuşmalar ile proje kapsamındaki çalışmalar anlatıldı. Konuşmaların ardından proje ve çalışmaları ile ilgili sınıflar ziyaret edilerek bilgi verildi.
Boş evraklardan başarıya giden yol…
2016 yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı Önce İnsan konulu “Yeniliklerle Bilsem’de Öğreniyorum” Proje kapanış töreninde proje hakkında bilgi veren Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Öyker Ergön, Trakya Kalkınma Ajansı’nın önemli başarılar elde ettiğini ifade ederek başarılı okullara destek olmasının altını çizerek, “Bizde yine Trakya Kalkınma Ajansı’na başvurarak ve Kırklareli’nin çok değerli ve eşsiz kurumlarının önderliğinde bir proje yazımına başladık.
Burada anlatacağımız hikaye, boş evrakların nasıl 146 bin TL’lik bir hibeye dönüştüğünü, bir kurumun ve öğrencilerin çehresinin nasıl değiştiğinin hikayesidir.
İyi bir öğrenci kitlesinden ziyade öğrenmeye bilinci açık öğrenci kitlesi gerekiyor bilinenin aksine. Bizim öğrencilerimiz de öğrenmeye, sorgulamaya çok açık bireylerden oluşuyor. Geriye kalansa kaliteli öğrenme ortamını yaratmak ve bunları iyi eğitimciler ile buluşturmakta saklı. Geriye kalansa iyi bir finansmandan geçiyor. İşte tam da bu noktada Trakya Kalkınma Ajansı’nın projeye dahil olduğu nokta burası. Sizlerin huzurunda kendilerine tekrardan teşekkür ediyorum. Bu vesileyle sizleri burada ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti tekrardan dile getirmek istiyorum” sözlerini dile getirdi.
“Yeniliklerle Bilsem’de Öğreniyorum”
Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi Okul Müdürü Beyhan Tufan yaptığı konuşmasında destek verenlere teşekkür ederek, “Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi olarak sizleri aramızda görmekten, burada ağırlamaktan gerçekten çok mutluyuz, çok onurluyuz. Ülkemizde 55. Bilim ve Sanat Merkezi olarak 2011 yılında 39 öğrenci ile başlayan yolculuğumuz her yıl artarak devam etmektedir. Kurumumuzda Bakanlığımız Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlenen Özel Yetenekli öğrenciler okul dışındaki zamanlarda eğitim görmektedir. Kurumumuzda 2’inci sınıf ile 11’inci sınıf aralığında 121, resim alanında 50, müzik alanında 28, genel yetenek – resim alanında 3, genel yetenek – müzik alanında 2, resim – müzik alanında 3 öğrencimiz ile 207 öğrenci eğitim alacaktır. Eğitim saatlerimiz hafta içi 17.00 – 20.00 ile hafta sonu cumartesi 10.00 – 17.00 saatleri arasında gerçekleşmektedir. 2016 yılında kurum öğrencilerimizin katkılarıyla hazırladığımız ve uyguladığımız ‘Yeniliklerle Bilsem’de Öğreniyorum’ projesinde emeği geçen herkese başta Kırklareli Valiliği’ne, Trakya Kalkınma Ajansı’na, İl Özel İdaresi’ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, kurum öğretmenlerime ve öğrencilerime sonsuz teşekkürlerimi sunarım” sözlerini ifade etti.
“Tüm destekçilere
teşekkürler”
Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi Okul Müdürü Beyhan Tufan’ın ardından konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, konuşmasında projeye destek veren kurumlara teşekkürlerini ifade ederek, “Projeyi hazırlayan kurum müdürümüze, öğretmenlerimize, kurumun tüm çalışanlarına, katılan bütün öğrencilere, destek olan velilere ve tüm destek teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.
“Daha çok proje ile daha çok hizmetler sunma imkanı bulalım”
Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, yaptığı konuşmasında kendisinin de eğitim camiasında geçirdiği yıllara değinerek, “Yeni bir eğitim öğretim yılının henüz başlarında olduğumuz için eğitim deyince benimde aklıma eğitim camiasındaki uzun yıllar ve çalışmalarım aklıma geldiği için öncelikle 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nın eğitim yuvamıza, ilimize, tüm ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Projelerde biz İl Özel İdare olarak eş finansman desteği sunmaya gayret ediyoruz.
Daha çok proje ile okulumuza, eğitime, kültüre, sanata, spora ve diğer alanlara daha çok hizmetler sunma imkanı bulalım” ifadelerini dile getirdi” sözlerini ifade etti.
“10 yılda Trakya’yı
kalkındırma planını yaptık”
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin yaptığı konuşmada, “Biz Kalkınma Ajansı olarak her ne kadar böyle hibe veriyoruz desek de aslında bu işin bir arka planı var. Bu noktada Kalkınma Ajansı olarak biz eğitimden sağlığa, turizmden alt yapı yatırımlarına oradan sanayiye birçok alanda destek veriyoruz. Tabi bu desteği verirken elbette bu desteğin mantığı olması lazım. Biz 2011 ve 2012 yıllarında Trakya’nın bir MR’ını çektik ve dedikti 10 yıl içerisinde Trakya’yı sorusunu bizler hep beraber valiler, belediye başkanları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ile çalıştık çabaladık ve 2013 yılında Trakya bölge planı çıkardı” ifadelerine yer verdi” sözlerini dile getirdi.
“Her şey gelecek nesil için”
2016 yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı Önce İnsan konulu “Yeniliklerle Bilsem’de Öğreniyorum” Proje kapanış töreninde konuşan Kırklareli Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, “Buy çalışma ile birlikte yeni bir vizyon, yeni bir ufuk çizildi. Bu noktada elbette insana yatırımda maliyet hesabı yapılmıyor. Her şey gelecek nesil için. Bütün çalışmaların da odağında o var. Dolayısıyla herkes bu iş için varıyla yoğuyla çalışmakta ve öncüler var., önden gidenler var. Onlar hakikaten değerli insanlar, topluma değer veren insanlar, Topluma değer katan insanlar. Böyle insanları alkışlıyoruz” sözlerini ifade etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol