Yeni yıla görevi başında girenleri yalnız bırakmadılar

Birçok zorluklarla geçen 2021 yılının ardından 2022 yılına 31 Aralık gecesi “merhaba” dedik. Pek çoğumuz yeni yılı evinde ya da çeşitli mekanlarda karşıladı. Bazılarımız ise yeni yıla görevi başında girdi. Acil çağrı merkezlerinde, hastanelerde, karakollarda, hudut kapılarında görev yapanlar hem görevlerini icra etmeye devam ettiler hem de gerçekleştirilen ziyaretlerle yeni yılı biraz olsun yalnız karşılamaktan kurtuldular. Bu anlamda Lüleburgaz’da selden zarar görevleri ziyaret eden Kırklareli Valisi Osman Bilgin aynı zamanda buralarda askeri ve sivil kurumlarda çalışan personeli de ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı. Bilgin Lüleburgaz’ın yanı sıra Kırklareli Merkez’de de 112 Acil Çağrı Merkezi, Dereköy Sınır Kapısı ile sınırda nöbet tutan askerlerin görevini icra ettiği Aziziye Hudut Karakolu’nda görev yapanların yeni yıllarını kutladı. Vali Bilgin’in yanı sıra Pınarhisar’da İhsan Talay, Merkez’de AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler’de gerçekleştirdikleri çeşitli ziyaretlerle hem vatandaşların hem de kamu kurumlarında çalışan kamu çalışanlarının yeni yıllarını kutladılar.

2021 yılı gerek ülkemiz gerekse dünya için pek çok olumsuzluklarla sonlandı. Bunların arasında covid 19 ve ekonomik sorunlar tüm dünyanın yaşadığı sorunlar arasında ilk sırada yer aldı. 31 Aralık 2021 akşamı eski yılı tamamlayarak 2022 yılına “merhaba” dedik. Kimimiz yeni yılı evinde karşıladı kimimiz ise bütçesine göre bir eğlence mekanına gitti. Eğlence mekanlarında gördüğümüz maskesiz eğlenenler ise şimdiden 2022 yılına ilişkin ümitlerimizi artması muhtemel covid 19 vakaları ile gölgeledi. Ancak 31 Aralık gecesi yeni yıla görevlerinin başında girenlerde vardı. Bunların arasında da huzur ve güvenliği sağlamak için 7/24 hazır olan kolluk kuvvetleri ile vatandaşların sağlığı için çalışan sağlık çalışanları ilk sırada yer aldı. İlimizde karakollardan hastanelere hudut kapılarından çeşitli kamu hizmetlerine kadar birçok çalışanı da Vali Osman Bilgin ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı.
Lüleburgaz’da meydana gelen sel baskını ve sonrasında bölgede incelemelerde bulunan Vali Osman Bilgin, 31 Aralık 2021 günü de hem selden zarar görenleri ziyaret etmeye devam etti hem de buralardaki kamu kurumlarında yeni yıla görevi başında girecek olanların yeni yıllarını kutladı. Lüleburgaz’da İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Buralarda görev yapan kamu çalışanları ile vatandaşların yeni yıllarını kutladı. Vali Bilgin’e ziyaretlerinde eşi İlknur Bilgin’de eşlik etti. Lüleburgaz’da gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından Bilgin, Kırklareli Merkez’de yeni yıl ziyaretlerine devam etti. Dereköy Aziziye Hudut Karakolu’nu ziyaret eden Vali Bilgin burada görevli askerlerin 2022 yıllarını tebrik etti. Görevlerinde başarılar diledi. Bilgin ardından Dereköy Sınır Kapısı’nda görev yapan personelin yeni yılını kutladı.
Bilgin Merkez ilçede ayrıca 112 Acil Çağrı Merkezi’ni ziyaret ederek burada görevi başında gelen çağrılarını yanıtlayan ve konularına göre polis, trafik, itfaiye ve jandarma birimlerine yönlendirme yapan personelin yeni yıllarını kutladı onlara küçük hediyeler verdi.
Vali Bilgin, 2022 yılı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında da; "2022 yılının, hizmet etmekten onur duyduğum siz değerli Kırklareli halkına, kamu vazifelerini icra etmekte olan bütün mesai arkadaşlarıma, aziz milletimize ve tüm dünya milletlerine sağlık, esenlik, barış ve kardeşlik getirmesini diler, yeni yılınızı en içten duygularımla kutlarım. Kırklareli Valiliği olarak geride bıraktığımız bir yıl içerisinde Kırklareli’mizin sahip olduğu eşsiz potansiyeli harekete geçirerek şehrimizin kalkınması, büyümesi, markalaşması, tanıtılması için başlattığımız çalışmalarımız yeni yılda da artarak devam edecektir” ifadelerine yer verdi.
Çiler’den kurumlara ziyaret
AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler’de Merkez İlçede yeni yıla görevi başında karşılayanları ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı. Çiler, İl Emniyet Müdürlüğü Şehit Hayrettin Yesin Polis Merkezi Amirliği'ni, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü'nü, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ve Valilik Uygulama Noktası'nı ziyaret etti. Kamu personelinin yeni yılını kutladı. Çiler, “2022 yılının Ülkemiz, Aziz Milletimiz ve tüm insanlık için sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Rabbim, Devletimize zeval vermesin inşallah...” dedi.
Talay Pınarhisarlıları yalnız bırakmadı
Yeni yıla saatler kala Pınarhisar’da görevi başındakileri yalnız bırakmayan bir diğer isim Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay’dı. Talay, beraber görev yaptığı mesai arkadaşlarının yeni yıllarını Belediye binası önünde bir araya gelerek kutladı, onlara çeşitli hediyeler verdi. Talay, “Pınarhisar’ımızda beraber hizmet ettiğimiz kıymetli mesai arkadaşlarımızın yeni yıllarını kutladık. İlçemizin gelişimi, değişimi ve dönüşümü için alın ve akıl teri döken tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 2022’de İlçemize, ülkemizde ve dünyada huzur ve barış egemen olsun. Sağlıkla, mutlulukla yarınlara bakacağımız bir yıl olsun inşallah” dedi.
Talay daha sonra Demir ailesine misafir oldu. Talay, “Bu akşam yılbaşı gecesinde Uğur Demir kardeşimizin misafiri olduk. Belediyecilik sadece yol yapıp, çöp toplamak, park ve bahçelerle ilgilenmek değildir. Programlardan zaman buldukça esnaf ve hemşehrilerimizi ziyaretleri ederek, sorunlarını dinliyor isteklerini yerine getirmek için çalışmalar yapıyoruz. 2022'yi de bizleri bu mevkilere getiren hemşehrilerimiz ile karşılamak istedik. Bize evlerini açtıkları için başta Demir ailesine, sonra da bizlerle birlikte yeni yılı karşılayan mahalle sakinlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol