Yeni yıl gelmeden zam geldi

Vatandaşın yeni yıl ile birlikte gelen zamlara alışık olduğu ülkemizde bir zamda otobüs ücretlerine geldi. Kırklareli Belediye Meclisi Kasım ayı birleşiminde fiyat artışlarını ve zamları göstererek şehir içi ulaşım ücretlerine zam yapılması yönünde gelen teklifi kabul etti. Yeni tarife ile birlikte otobüs ücretleri bazı güzergahlarda 50 kuruş zamlanırken bazı güzergahlarda aynı kaldı. Yeni tarifeye göre şehir içi indi bindi ücreti öğrencide 2 liradan 2,5 liraya, tam ise 2,5 liradan 3 liraya yükseldi. 

Kırklareli Belediye Meclisi Kasım ayı birinci birleşimini yaptı. 14 Kasım’da 2020 Yılı Performans Programı ile 2020 Yılı Mali Yılı ve İzleyen 2021-2022 Mali Yıllarına ait Belediye Bütçesini görüşmek üzere tekrar toplanacak olan Belediye Meclisi, gündemin ilk iki maddesinde de bu gündem maddelerini görüşerek söz konusu tarihte saat 14.00’da toplanılması yönünde karar aldı.
Gündemin 3’ncü maddesinde ise 2020 yılında uygulanacak Su Ücret Tarifeleri ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ele alındı. Raporun Aralık ayında görüşmek üzere komisyonda kalmasına karar verildi. Gündemin 5’nci maddesinde ise Mahyababa Caddesi’ndeki mezbaha binasının 4 yıl süreyle kiraya verilmesi ve kiraya verilmesi için Belediye Başkanı ile Belediye Encümenine yetki verilmesi konusu ele alındı. Yapılan oylama ile teklif kabul edildi.
Elektronik kart gündemde
Gündemin 6’ncı maddesinde Belediye Meclis üyelerinin teklifi doğrultusunda şehir içi halk otobüslerinin akıllı elektronik bilet sistemine geçmesi konusunda verilen önergeyi görüşen Meclis, teklifin görüşüldüğü Ulaşım Hizmetleri Komisyonu’nda kalarak bir süre daha incelenmesine karar verdi.
7’nci gündem maddesinde Yeni Adliye Binası’nın yanına alınan Emniyet Taksi Durağı’nın Yeni Adliye Binası civarında yapılaşmanın henüz oluşmaması bu nedenle müşteri potansiyeli oluşmaması nedeniyle 31 Aralık 2020 tarihine kadar kendi yerlerinde hizmet vermeleri yönünde karar alındı.
Emniyet Taksi Durağı Adliye Binası’nın yanında hizmet veriyordu. Taksi durağı bu süre zarfında her iki noktaya da hizmet verebilecek.
Aktif olmayan taksi plakaları için süre
1 Ocak 2020
Gündemin 8’nci maddesinde şahıs adına tahdit kararı olan ticari taksi plakalarının aktifleşme sürecinin uzatılması konusunda Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’nın talebi ile ilgili Ulaşım Hizmetleri Komisyonu raporunu görüşen Belediye Meclisi, taksi plakalarının aktifleştirilmesi için sahiplerine 1 Ocak 2020 tarihine kadar süre tanıdı.
Şehir içi zamlandı
Kırklareli Belediye Meclisi gündemin 9’nci maddesinde ise şehir içi yolcu taşıma ücretlerine zam yapılması konusunda S.S. Kırklareli Ulaşım Şehir İçi Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi’nin talebi konusunda Ulaşım Hizmetleri Komisyonu’nun raporunu görüştü. Raporda zam yapılması uygun bulunurken gerekçe olarak akaryakıt litre fiyatlarına yapılan yüzde 10, lastik fiyatlarına yapılan yüzde 20, periyodik bakım ücretlerine yapılan yüzde 40 ile çeşitli ücretlere yapılan yüzde 20 zam gösterildi. Yapılan zam ile daha önce şehir içi indi bindi fiyatı 2 lira olan öğrenci ücreti 2,5 liraya, 2,5 lira olan tam ücreti ise 3 liraya çıkarıldı.
Yine Şehiriçi ile Ahmet Cevdet Paşa Yurdu arası 2 lira olan öğrenci ücreti aynı kalırken 2,5 lira olan tam ücreti yine aynı kaldı. Ahmet Cevdet Paşa Yurdu ile Kampus arasındaki fiyatlarda korundu. Buna göre öğrenci 2 liradan tam ise 2,5 liradan bu güzergahta ulaşım hizmetinden faydalanabilecek

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Sosyal belediyecilik 06 Kasım 2019 Çarşamba 19:19:50

    Sosyal belediyecilik naraları atarlar bir de. Festivallerde savurduğunuz paralardan sübvanse etseydiniz o halde.