Yeni rektör kim olacak?

Kırklareli Üniversitesi'ne yakın zamanda veda edecek olan rektör Aykaç'ın, yerini kime  bırakacağı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atayacağı yeni rektör, 10 yılda Kırklareli'nin yaşamını kökünden değiştiren Mustafa Aykaç'ın dalgalandırdığı bayrağı devralacak. 'Üniversitemi istiyorum' kampanyasına rağmen, kurulmasından sonra destek anlamında kimsenin elini taşın altına koymadığı, ancak hükümetin büyük önem verdiği ve ciddi bütçeler ayırdığı üniversitemiz, 23 bin öğrencisiyle kasaba görünümlü il merkezinin yanıbaşında büyük bir bilim merkezi olarak büyümeye devam ediyor.
Kırklareli Üniversitesi, yakın zamanda yeni rektörüyle akademik hayatına devam etmeye hazırlanıyor. 2007 yılında kurulan üniversitenin 10 yıldır önderliğini yürüten ve Kırklareli'nin yaşamını tamamen değiştiren Prof. Dr. Mustafa Aykaç, şehrin akademik mimarı olarak görülüyordu. 2007 öncesi çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından "Üniversitemi istiyorum" sloganıyla başlatılan kampanya, hükümetin "Her ile bir üniversite' çalışmasıyla eşleşmiş ve 2007 yılında Kırklareli, üniversitesine kavuşmuştu. 

Şu anda lisansüstü eğitim veren 3 enstitü, lisans eğitimi veren 14 fakülte, önlisans eğitimi veren 7 meslek yüksekokuluna sahip kurumda, 23 bin öğrenci, 655 akademik ve 281 idari personel buluyor. Kırklareli Üniversitesi, geçtiğimiz yıllarda konumlandığı Kayalı Yerleşkesi'nde dev bir bilim yuvasına dönüştü. Mustafa Aykaç'ın girişimleri sayesinde 10 yıl gibi bir sürede büyük gelişme ivmesi yakalayan üniversite, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Mimarlık ve İlahiyat fakülteleri ile dikkat çeken, tercih edilen bir akademi haline geldi.
Varlığıyla Kırklareli'nin sosyal, kültürel, turistik ve bilimsel hayatını kökünden değiştiren, ayrıca ekonomi, menkul ve yatırım unsurları açısından büyük gelişmelerin yapılmasına vesile olan Kırklareli Üniversitesi, "Üniversitemi istiyorum" kampanyalarına rağmen kurulduktan sonra maddi manevi desteksiz kaldı. Söylemlerin icraata dönüşmemesi ve beklentiler noktasında ellerin taşın altına konulmaması nedeniyle, yöresel anlamda yalnız kalan, fakat hükümetin desteğiyle başarılı bir kurum haline gelen üniversite, kendi çabalarıyla genişledi. Henüz üniversite şehri olmanın kıymetini net bir biçimde kavrayamayan Kırklareli'nde ise, sorumlu yere yönetimler gereken desteği bu nadide kuruma maalesef vermedi. Esnaf ve halkın bir bölümü ise öğrencileri sadece para kaynağı olarak gördü.
Yeni KHK ile üniversite rektörlerinin Cumhurbaşkanı tarafından atanacağının duyurulmasının ardından, gelecek günlerde Kırklareli Üniversitesi'nin liderlik koltuğuna kimin oturacağı merak ediliyor. Kamuoyu kanat önderleri de, Mustafa Aykaç'a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı minnet duyuyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sedat karacaduralıoğlu 14 Kasım 2016 Pazartesi 13:33:34

    halkla iç içe olan halkın ünversitesi yapacak bir rektör istiyoruz kültürel alandaeğitim alanında kırklarelide ünversitenin etkinliği hiç yok .rektörlük salonunu açmakla halka iç içe olunmuyor ünversite her alanda önder olmalı öğrencisiyle öğretim üyesiyle

  2. üniversitenin hali içler acısı her tarafı dökülüyor su yok kütüphane yok denecek kadar küçük yetersiz pis ve bakımsız yönetenler akşama kadar koltukta oturuyor ne oluyor bakan yok memurların burnu bi karış havada tam bir alibaba çiftliği özetle üniversite çok kötü yönetiliyor inşallah aklı başında biri rektör olur ve bu üst yönetimi komple değiştirir

  3. Bu nasıl abartılı bir haber ya? Yeni kampüs yapıldı. 3-4 fakülte aynı binada... Öğretim üyeleri üçerli oturuyor ama 200 odalı Rektörlük var. Bu mu çığır açan adam?