"Yeni İşim Girişim Programı" öğrencilere tanıtıldı

Trakya Bölgesi'nde girişimcilik endeksini Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmayı hedefleyen ve Trakya Kalkınma Ajansı'nca oluşturulan "Yeni İşim Girişim Programı", 7 Ekim 2015 Çarşamba günü Kırklareli Üniversitesi öğrencilerine tanıtıldı
Trakya Kalkınma Ajansı, Türk Ekonomi Bankası, Bölge Üniversiteleri, Teknoparklar ve Ticaret Odaları işbirliği ile gerçekleştirilen "Yeni İşim Girişim Programı Tanıtım Semineri" 7-8 Ekim 2015 tarihleri arasında, Kırklareli Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi'nde yapıldı.

7 Ekim 2015 Çarşamba günü saat 10:00'da Trakya Üniversitesi'nde başlayan seminerin ikinci oturumu yine aynı gün saat 14:30'da Kırklareli Üniversitesi'nde yapıldı. Kırklareli Üniversitesi Kayalı Yerleşkesi İ.İ.B.F. ve Mühendislik Fakülteleri Binası'nda yapılan seminere öğrencilerin katılımı yoğun oldu. Öğrenciler, seminer öncesinde 3 öğrencinin Amerika'ya Silikon Vadisi'ne gitmeye hak kazanacağı ödüllü proje yarışmasına başvuruda bulundu.
"Yeni İşim Girişim Programı Tanıtım Semineri"nde Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) Girişimcilik Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner, "Yeni Nesil Girişimcilik ve Girişimcilik Fırsatları" başlıklı sunumunda Kırklareli Üniversitesi öğrencilerine projeyle ilgili bilgi verdi. TEB'in anlaşmalı üniversitelerdeki girişimcilik potansiyeli taşıyan öğrencilerin özel olarak eğitileceği "Let's Up Programı" hakkında bilgi veren Coşkuner, program kapsamında seçilecek öğrencilerin Amerika Silikon Vadisi'ndeki TEB Girişim Evi Noktası'nda işlerini geliştirme fırsatı bulacağını dile getirdi. TEB'in gelecek vadeden yenilikçi projelere sahip girişimcilere 500.000 TL'ye kadar finansman desteği sağlayacağını vurgulayan Coşkuner, düzenlenen seminerler yoluyla öğrencilere fikirlerini nasıl işe dönüştürebilecekleri ve projelerini nasıl pazarlayacakları hususlarında yol göstermeye çalıştıklarını belirtti.
Microsoft BizSpark Program Yöneticisi Serkan Yağız da, Microsoft'un girişimcilik programı olan "BizSpark" adlı sunumunda Microsoft Türkiye olarak sahip oldukları ürün ve servislerle girişimcilere destek vereceklerini dile getirdi. General Electric (GE) Healtcare Satış Müdürü Bertan Fişekçi ve GE Healtcare Genel Müdürü Dr. Etem Alnıgeniş ise "GE'nin Geleceği ve Yeni Endüstri Eğilimleri" konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol