“Yeni İşim Girişim Programı 2019”un Kazananları Belli Oldu

Trakya Kalkınma Ajansı ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) Girişim Bankacılığı tarafından başlatılan “Yeni İşim Girişim Programı” 2019 finali Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 30 proje arasından 8’inin finalde yarıştığı etapta Kırklareli Üniversitesi’nden 2 proje derece almaya hak kazandı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binası Konferans Salonu'nda yapılan “Demo Day” etkinliğinin sunuculuğunu televizyon dizilerinden tanınan ünlü oyuncu ve sunucu Bekir Aksoy üstlendi. Programa; Tekirdağ Vali Yardımcısı Dr. Abdullah Kalkan, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent Eker ve Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Toplam 110 başvurunun olduğu programda öncelikle projeler gerçekleştirilen ilk elemede 30’a indirildi. Akabinde ara jüri tarafından 30 proje arasından 8 tanesi Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde gerçekleştirilen büyük finalde yarışmaya hak kazandı.
“Olgunlaşacak iş fikirleri daha sonra inşallah milyon dolarlık şirketlere dönüşecek”
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin programın açılış konuşmasında Yeni İşim Girişim Programının parlak fikirlerin Trakya ekonomisine kazandırılmak üzere başlatıldığını ifade etti. Program kapsamında adayların iş modeli kanvas eğitimi, iş planı workshopları, c level sohbetler, girişimci mentörlüğü, disc profil analizi, mvp ile pazara giriş gibi eğitimlerin yanı sıra finansman kaynaklarına ulaşım ve profesyonellerce verilen mentörlük desteğinden de faydalandığına dikkat çeken Şahin,” Bugün jürinin beğenisini toplayan dört proje sahibi girişimci orada fikirlerini geliştirme fırsatı bulacak. Bu arkadaşlarımıza ödül olarak projelerini ticarileştirme desteği vereceğiz. Burada son sekize kalan projelerin hepsi bizim için değerlidir, gözümüzde ilk dört gibi kazanmış sayılır. Programla ortaya çıkacak ve olgunlaşacak iş fikirleri daha sonra inşallah milyon dolarlık şirketlere dönüşecek” ifadelerini kullandı.
“Girişimci ruhunuzu kaybetmeyin”
Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ise Demo Day gibi programların gençlerin mesleğe atılmadan önce yenilikçi fikirlerinin endüstriye dönüşümü ve hayata geçirilmesi bakımından önemli olduğuna dikkat çekti. Şahin konuşmasına şu sözlerle devam etti: “ Bu tür programlara çekinmeden katılın. Her yeni icat uçuk bir fikirle başlar. Girişimci ruhunuzu kaybetmeyin, bunun üzerine gidin. Ben öğrencilerime daima girişimci olun, çalışın, bıkmayın, yorulmayın diye naçizane öğütler veririm. Çünkü girişimcilik bütün meslekler için çok önemli.” Açılış konuşmalarının ardından Türkiye’nin ilk Melek Yatırımcı Ağı kurucusu ve TRT’de yayınlanan “Bir Fikrim Var” programı yapımcısı Fuat Sami, dünyadan üç girişimcilik hikâyesini salondakilerle paylaştı. Akabinde “Yeni İşim Girişim” Programı kapsamında finale kalan sekiz adayın bilişimden, sağlığa, kişisel bakımdan, reklamcılığa kadar farklı alanlarda birçok yenilikçi uygulamaya yer veren projeleri ticarileştirme ödüllerini kazanmak için kıyasıya yarıştı. Sunumlar katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.
Kırklareli Üniversitesi’nden üçüncülük
Konuşmaların sonrasında jüri tarafından ödüle hak kazanan dört proje açıklandı. Bu kapsamda, “Pharm Al” isimli projesiyle Ayşenur Yanardağ birinci, “Yemexpress” projesi ile Zafer Berke Dalkıran ikinci seçildi. Yarışmada Kırklareli Üniversitesi de kendine 2 derece ile yer buldu. “TimerTech” isimli mobil uygulama projeleriyle Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Bölümü öğrencileri Okyanus İnce, Onur Atakan Cura ve Berat Birgin üçüncü, “Ney Dedi?” isimli projesiyle Buğrahan Zencir ve “Captiosus Screen” projesiyle Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Bölümü öğrencisi Ronahi Ay ise dördüncü oldu. Yarışmanın birincisi 15 bin TL, ikincisi 10 bin TL, üçüncüsü 5 bin TL ve dördüncüleri de 3.000’er TL değerinde ticarileştirme desteği ödülünü alırken, diğer dört proje sahibi bir yıllık mentör/danışman desteğinden faydalanma şansı elde etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol