Yeni hastanede sessiz bekleyiş

Açılış tarihi, bünyesindeki eksiklerin giderilmesi amacıyla sürekli ertelenen Kırklareli'nin yeni Devlet
Hastanesi için sessiz bekleyiş sürüyor. En son "Mayıs sonu, Haziran başı" olarak verilen açılış tarihinin bu defa
Ağustos ayına ertelendiğini öğrendik. Mevcut hastanenin fiziki koşullarının her geçen gün daha da kötüye gittiği
şu günlerde "Kırklareli ne zaman yeni hastaneye kavuşacak?" sorusu vatandaşın en çok sorduğu
sorular arasında yer alıyor…

Kırklareli, yeni devlet hastanesine kavuşmak için gün sayıyor. Fakat o gün bir türlü gelmiyor. Son olarak Mart ayında içerisini siz değerli okuyucularımız için görüntülediğimiz yeni hastanemizin açılış tarihi de o dönemde "Mayıs sonu, Haziran başı" olarak dillendiriliyordu. Fakat 13 Haziran'a ulaşmamıza rağmen hastane sessizliğini koruyor. Edindiğimiz bilgilere göre Kırklareli'nin yeni Devlet Hastanesinin hizmete açılış tarihi bu kez Ağustos ayına ertelenmiş.
Mevcut hastane artık yetersiz!
Kırklarelililer yaptıkları yorumlarda mevcut hastanenin fiziki koşullar açısında artık bitme noktasına geldiğini belirtiyorlar. Bu anlamda acilen yeni hastanenin açılması gerektiğini söyleyen vatandaşlar; "Mevut hastanemiz çok kötü durumda. Yeni hastaneye geçeceğimiz için buradaki eksikler zaten tamamlanmıyor. Vatandaşlar olarak özellikle acil servis hizmetinden hiç memnun değiliz. Yeni hastanemizde hizmetin daha da iyi olacağını umuyoruz" dediler.
Bakan değişimi açılışı
geciktirir mi?
Önceki dönemin Sağlık Bakanı, nam-ı diğer Trakya'nın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yeni hastanenin eksiklerini gidermek adına, ilimizle yakından ilgilenmişti. Türkiye'nin yeni Başbakanı Binali Yıldırım'ın yeni kabine listesinde yer almayan Bakan Müezzinoğlu'nun yerine, deneyimli Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın gelmesi, "Acaba yeni hastanemizin hizmete açılmasında bir uzama, erteleme olur mu?" sorusunu da gündeme getirdi.
Yeni hastane ne aşamada?
Mart ayında gazetemiz muhabirleri hastaneye gezme imkanı bulmuş, ziyaretimiz esnasında bina içerisinde incelemelerde bulunan Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fergan Genç ile görüşme fırsatını da yakalamıştık. Genç, Mayıs veya Haziran ayı gibi hastanenin hizmete gireceğini belirtirken, TOKİ'nin yüklenici firmaya ihale ettiği binanın yapım işinin, geçen süre zarfında beraberinde eksiklikleri de getirdiğini söyledi. Genç "Durumu Bakanımıza ilettim, eksiklerimizi anlattım. Konuya müdahil olmasaydık, Kırklareli'ne yakışan bir hastane olmayacaktı" dedi.
TOKİ'nin yüklenici firmaya ihale ettiği yeni hastanemizin inşaat süreci beraberinde eksiklikleri de getirince, Kırklareli Devlet Hastanesi ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olaya müdahil olma karar aldılar. Halkımıza daha modern ve en son teknoloji ile donatılmış, Kırklareli'ne yakışan bir hastane kazandırmak adına, tüm eksikler dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na bildirildi.
Bu çerçevede müfettişlerden oluşan bir heyet, incelemelerini gerçekleştirdi. Bu heyet incelemelerini tamamladıktan sonra Bakanlığa bir rapor hazırladı ve eksikleri bildirdi. İşte o eksikler halen giderilmeye devam ediliyor.
Dev yatırım
60 dönüm alan üzerine kurulu yeni Kırklareli Devlet Hastanesi için baştan "250 yataklı" olarak planlanmış, ancak bina 320 yatak kapasitesine yükseltilmişti. 10 ameliyathane 3 ayrı yoğun bakım odası yer alacağı hastanede süit, tek kişilik ve iki kişilik odaları da dahil, tüm odalarında banyosu ve tuvaleti ile hastalarına hizmet verecek.
Hastanemizde, spor salonundan, kantine, konferans salonuna, kütüphaneye kadar pekçok sosyal alan da mevcut.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Tebrikler bayagı uğraşmıssıniz bu haber icin ama guzel kapsamli detayli birhaber olmuş