Yeni eğitim öğretim döneminde de kantin denetimleri aralıksız devam ediyor

Okulların açılmasıyla Eğitim ve Öğretim kurumlarında öğrencilerin daha sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için kantin işletmelerine yönelik denetimlere ağırlık verildi. Geleceğin teminatı olan çocuk ve gençlerin büyük zaman geçirdiği ve sağlıklı bir hizmet almalarının sağlanması açısından önemli olan denetimlerde işletmenin gerekli belgelere sahip olması ve asgari teknik hijyenik koşulların uygun olması yönünden kontroller yapılıyor.

Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde öğrencilerin sağlıklı bir hizmet almaları amacıyla kapsamlı denetim gerçekleştirildi.
Denetimlerde işletmenin gerekli belgelere sahip olması ve asgari teknik hijyenik koşulların uygun olması için kontrollerine hız verdi. 2018-2019 Eğitim ve öğretim döneminin başlarında gerçekleştirilen denetimlerde bütün ilkokul, ortaokul ve liselerde birçok başlıkta kontrollere tabi tutuldu.
Öğrencilerin sağlığını etkileyen tüm
konularda
incelemelerde
bulunuldu
Denetimlerde kantinlerin genel temizliğinden çalışan personelin kıyafeti ve sağlık karnelerine, ambalaj ürünlerin son kullanma tarihlerinden açıkta satılan simit, poğaça, sandviç ve tost ürünleri gibi unlu mamullerin muhafazasına kadar öğrencilerin sağlığını etkileyen tüm konularda incelemelerde bulunuldu.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, eğitim öğretim dönemi boyunca öğrencilerin daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla satışa sunulan gıda güvenirliliğine yönelik yoğunlaştırılan denetim ve kontroller aralıksız devam edeceklerini ifade etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol