“Yeni dönemde de şoför esnafımıza hizmet etmek istiyoruz”

Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın Genel Kurulu 07 Ocak 2018 Pazar günü saat 11:00’da gerçekleştirilecek. Mevcut Başkan Ali Fuat Şeker, yaptığı açıklamada yeni dönemde de şoför esnafının yanında olmak istediklerini belirtti…

Kırklareli Merkez ve ilçelerinde faaliyetlerine devam eden toplamda 28 odada seçim heyecanı demokratik bir platformda devam ediyor. Kırklareli Merkez’de; Şoförler ve Otomobilciler Odası, Berberler ve Kuaförler Odası, Bakkal ve Perakendeciler Odası, Seyyar Pazarcılar Odası, Madeni Eşya Sanatkarları Odası, Lokantacılar Odası, Elektrikçi- ler Odası, Terziler Odası, Kahveciler Odası gibi kuruluşlar, genel kurul öncesi çalışmalarına birkaç vites birden yükseltti. Yılların birikimini Kırklareli için kullanma hedefinde ki Kırklareli Şoförler ve Otomobilci- ler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, her zaman olduğu gibi yine esnafa hizmet etmeye devam etmek istediğini vurguladı.
Genel kurul öncesi gazetemiz muhabirlerine açıklamada bulunan Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Fuat Şeker; “Seçimlerin sonrasında kazanan Kırklareli şoförü olacak” dedi. Şeker; “5362 Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’na göre esnaf odaları 31 mart tarihine kadar 4 yıl aralıklarla yapılan olağan genel kurullarını tamamlamak ve bünyesinde ki seçimi gerçekleştirmek zorunda.
Bu Kanunun amacı; esnaf ve sanatkârlar ile bunların yanlarında çalışanların meslekî ve teknik ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmelerini ve meslekî eğitimlerini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak, meslek disiplini ve ahlâkını korumak ve bu maksatla kurulan tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde ki Esnaf ve Sanatkârlar Odaları ile bu odaların üst kuruluşu olan Birlik, Fe- derasyon ve Konfederasyonun çalışma usûl ve esaslarını düzenlemektir” dedi.
Uzun yıllar boyunca esnafa hizmet eden Şeker; “Bizleri artık bilen biliyor. Tek bir gayemiz var. O da esnafımıza hizmet etmek. Sorunlarını dinlemek, onlara çözüm bulmak. Bu anlamda Başkanlığım döneminde pek çok sorunu çözüme kavuşturduk. İlimizi Ankara’da temsil eden siyasilerimiz ve yine pek çok STK ile güzel ilişkiler kurduk.
Bundan sonra da bu verimli çalışmalarımızın meyvesini şoför esnafımız için toplamak istiyoruz. Kongreler bir bayramdır ve bayram havasına geçer. O yüzden ben tüm üyelerimizi 7 Ocak Pazar günü saat 11.00’de Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Eğitim ve Kültür Salonu’nda yapılacak olan genel kurulumuza bekliyorum” diye konuştu...

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol