“Yeni bir Hayata” projesi için imzalar atıldı

Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı, Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Kırklareli Yeşilay Şube Müdürlüğü arasında “Yeni Bir Hayata” Projesi İşbirliği Protokolü imzalandı. Rektörlük Yönetim Kurulu Odası’nda önceki gün gerçekleştirilen törende işbirliği protokolünün imzaları; Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Karaman ve Yeşilay Şube Müdürü Öğr. Gör. Vedat Açar tarafından atıldı.

İmzalanan proje kapsamında Kırklareli Üniversitesi Akademik personeli, Yeşilay Kırklareli Şubesi gönüllüleri, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kırklareli İl Müdürlüğü bağımlılıkla mücadelede uzman kadrosu; Kırklareli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde denetimli serbestlik altında bulunan yükümlülere; bağımlılık yapıcı maddelerden uzaklaşma konularında çeşitli faaliyetler yürütecek.

05.12.2018-05.12.2019 tarihleri arasında uygulanacak olan proje, Kırklareli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülerin madde bağımlılığından kurtulmalarına katkı sağlayacak.
2 yılda toplam 18 sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, toplumun refahını ve bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik olarak yürütülen sosyal sorumluluk projelerinin bir yenisini daha imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Topluma, çevreye, doğaya ve devlete katkı sağlayan bir yaklaşımla bugünden daha iyi bir gelecek yaratma umuduyla sosyal sorumluluk projelerinin son derece önemli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Şengörür “Gerçekleştireceğimiz proje ile Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülerin madde bağımlılığından kurtulmalarını, sağlıklı bir yaşam düzeni kurmalarını ve hayata yeniden sımsıkı sarılmalarını amaçlamaktayız. Bu kapsamda bu bireylerimizin bağımlılık yapıcı maddelerden uzaklaşmaları hususunda bir dizi seminer ve eğitim faaliyetleri düzenleyeceğiz. 2 yılda toplam 18 sosyal sorumluluk projesi faaliyete geçirdik. Bu projelerin önemli bir kısmı tamamlandı. Kırklareli Üniversitesi olarak ilimize ve toplumumuza faydalı olmak, birlik ve beraberliğin önemini artırmak için bu ve bundan önceki projelerde olduğu gibi başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere sivil toplum kuruluşları ile ortak projeler yürütmeye, toplumun her kesimine destek vermeye ve bu doğrultuda adımlar atmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle; Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Gökhan Kapağan’a, Denetimli Serbestlik Müdürü Sayın Emin Özel’e, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Mehmet Karaman′a, Yeşilay Şube Müdürü Öğr. Gör. Vedat Açar’a ve projede emeği geçen herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, projemizin hayırlı olmasını ve başarılı bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Bülent Şengörür’den sonra konuşmasını gerçekleştiren Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan “ Denetimli serbestlik kapsamındaki yükümlülerin uyuşturucu konusundaki takibini yapmak amacıyla ‘Yeni Bir Hayata’ projesini Rektörlük, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Yeşilay Şube Müdürlüğünün katkıları ile gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyuyorum.” şeklinde konuştu.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Karaman ise konuşmasında, bağımlılıkla mücadelenin önemli bir konu olduğuna vurgu yaptı. Bağımlılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirilen “Yeni Bir Hayata” projesinin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü için çok değerli olduğunu dile getirdi.
İlimizin duyarlı
yöneticileri sayesinde proje hayata geçiriliyor
Yeşilay Şube Müdürü Öğr. Gör. Vedat Açar ise, Yeşilay’ın faaliyet alanlarından bahsederek dünya genelinde yılda 207 bin inanın uyuşturucu madde kullanımı dolayısıyla hayatını kaybettiğine dikkat çekti. 2017 yılında yayımlanan raporlara göre 250 milyon insanın hayatında bir kez uyuşturucu madde kullandığını ifade eden Açar, Ülkemizde alkol ve tütün dışındaki yasadışı maddeleri kullanım (bir kere de olsa denemiş olma) oranının %2,7 olduğunu söyledi.
“Kırklareli’de maalesef ülkemiz ortalamalarının üzerinde bir madde kullanım oranı vardır.” diyerek sözlerine devam eden Açar, “Kartal Anadolu Adliyesi 8. Sulh Ceza Hâkimliği’nin uyuşturucu kullanımından yargılanan kişileri adli kontrol şartıyla Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM)’a yönlendirme kararı, projemizin fikir kaynağı oldu. Kırklareli’nde, AMATEM, ÇAMATEM, YEDAM yok, psikiyatri uzman sayısı az ve buna rağmen hasta sayısı çok fazla. Dolayısıyla gerçekleştirilecek olan proje ile madde kullanan bireyler ile ailelerinin tedavileri takip edilerek topluma reentegrasyonu sağlanacak. Bu kapsamda ilimizin duyarlı yöneticileri sayesinde imkânlar dâhilinde bu ihtiyacın giderilmesi amacıyla bugün bu işbirliği hayata geçiriliyor.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol