Yeni arama kurtarma araçları Kırklareli’nin hizmetinde

"Doğal ve İnsan Kaynaklı Tehlikeler ve Afetlere Müdahale İçin Akıllı Stratejik Sınır Ötesi Geliştirme" projesi kapsamında alınan 2 adet Yardımcı Arazi Aracı (UTV) artık Kırklareli AFAD Müdürlüğü’nün hizmetinde 

Kırklareli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Bulgaristan'ın Yambol Yangın Güvenliği ve Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hayata geçirilen AB projesi olan "Doğal ve İnsan Kaynaklı Tehlikeler ve Afetlere Müdahale İçin Akıllı Stratejik Sınır Ötesi Geliştirme" projesi' kapsamında alınan 2 adet UTV (Yardımcı Arazi Aracı) Kırklareli AFAD envanterine katıldı.
Kırklareli AFAD Müdürlüğü’ne teslim edilmesinin ardından gerekli kontrolleri yapılan araçlar Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi deneme sürüşü yapması ile kullanılmaya başlandı. Araçlar 18 Nisan 2018 tarihinde Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda sergilenerek vatandaşların bilgi ve beğenisine sunuldu.
Kış mevsimindee olumsuz hava koşullarının sıkça yaşandığı Kırklareli’nde, araçlar ister tekerlekli ister paletli olarak kullanılabilecek ve en zor doğa koşulunda bile istenilen noktaya ulaşmakta büyük kolaylık sağlayacak. Vatandaşların 7 gün 24 saat yanında olma parolası ile hareket eden Kırklareli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, envanterine katılan yeni araçları ile daha da güçlenmiş oldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol