Yeni Themis (Adalet Tanrıçası) Heykeli Yerine Kondu

Geçtiğimiz günlerde yapımının tamamlandığını duyurduğumuz Yeni Themis (Adalet Tanrıçası) Heykeli, Uzunköprü Adalet Meydanına kondu. Belediye ekiplerince yakılan eski heykelin kaidesine yerleştirilen yeni heykel görüce diğerinden boyut olarak büyük olduğu göze çarptı. Montaj işlemini seyreden vatandaşların ise ortak merakı heykelin maliyeti oldu.

3 Şubat tarihinde Uzunköprü’de Adalet Meydanında bulunan Themis yani Adalet Tanrıçası Heykeli ateşe verildi. Heykeli kundaklayan şahıs kısa sürede emniyet güçleri tarafından yakalandı. Heykeli ateşe veren şahsın sorgusunda verdiği ifade de ‘izan dışı’ söylemleri kişinin şahsın akli dengesinin yerinde olup olmadığının sorgulanmasına yol açtı. Nitekim basına yansıyan bilgilere göre şahsın defalarca psikolojik tedavi gördüğü ortaya çıktı. Son evrede ise şahıs bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere cezaevinden tahliye edildi. Heykelin yakılmasının ardından Adalet Meydanda basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Özlem Becan, evrensel değerlere saldırıları kınadıklarını ifade ederek yakılan heykelin yerine daha büyüğünü yine yakılan heykelin mimarı heykeltıraş Emel Benzet tarafından hayat bulacağını ifade etmişti.

YENİ HEYKELİN AÇILIŞI BU HAFTA
İÇİNDE YAPILABİLİR

Yapımı tamamlanan heykel Adalet Meydanındaki yerini aldı. Bir elinde kılıç bir elinde adaletin terazisini bulunduran Themis, antik çağdan bu yana adalet tanrıçası olarak bir Yunan Mitolojisi tasviri ile adaleti sembolize ediyor. Heykelin yerine konulmasının ardından üstü kırmızı bir örtü ile örtüldü. ‘Themis’ heykelinin kaideye bağlandığı noktadaki çimentonun kurumasıyla birlikte hafta içinde açılışının yapılması bekleniyor.
Diğer yandan montaj işlemini takip eden meydandaki vatandaşların ortak sorusu ise heykelin maliyeti oldu. Diğer heykelden daha büyük boyutta olan yapının Uzunköprü Belediyesine kısaca Uzunköprülülere kaça mal olduğu ise daha açılışı yapılmadan gündem olacak gibi duruyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. resim seçici robotsa 08 Ağustos 2022 Pazartesi 17:26:51

    Örtüsüz resmini bulamadınız mı