Yeni Rektörümüz 26-28 Temmuz'da yapılacak seçimlerin ardından belli olacak

09.09.2008 tarihinde Kırklareli Üniversitesi Rektörü olarak atanan, kurumun gelişmesinde büyük katkıları bulunan Prof. Dr. Mustafa Aykaç, görev süresinin dolması sebebiyle Üniversitemize veda ediyor. Aykaç döneminin ardından, 26-28 Temmuz tarihlerinde yapılacak seçimler ile KLÜ'nün yeni rektörü de belli olacak…
Kırklareli Üniversitesi'nde Rektör Aykaç dönemi sona eriyor. 2 dönemdir Kırklareli Üniversitesi'nin Rektörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kayalı Kampüsünden fakülte kazanımlarına kadar sayısız başarıya imza attıktan sonra, kuruma veda ediyor. 

Çünkü bir üniversitenin akademik ve yönetimsel olarak en üst düzey yetkilisi olan rektörlerin görev süresi dört yıl ve en fazla iki dönem bu görevde kalınabiliyor.
Bu çerçevede Kırklareli Üniversitesi'nde Rektörlük seçimleri gerçekleştirilecek. Üniversitemiz ile birlikte Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Yalova Üniversitesi'nde ise seçimler 26 - 28 Temmuz'da gerçekleştirilecek.
Sonuçların 29 Temmuz'da YÖK'e gönderilmesinin ardından Rektör Adayları İnceleme Komisyonu 2 - 9 Ağustos arasında Cumhurbaşkanlığı'na iletilecek listeyi belirleyecek. Bu üniversiteler için oluşacak YÖK listesi, 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı'na gönderilecek.
Listelerin iletilmesinin ardından tüm rektörlük atamaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.
Rektörlük seçimi için gizli oy kullanılır, 6 rektör adayı seçilir, bu isimler YÖK'e gönderilir, YÖK bu adayları 3 indirerek Cumhurbaşkanına sunar, Cumhurbaşkanı bunlardan en uygun olanını rektör olarak seçer.

Prof. Dr. Mustafa Aykaç kimdir?
Prof. Dr. Mustafa Aykaç, 1958 yılında Karabük'te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Karabük'te; lise öğrenimini İstanbul'da; yüksek öğrenimini 1976-1980 yılları arasında Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İktisat Bölümünde tamamladı.
1981 yılında Bursa Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyal Siyaset Kürsüsünde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Daha sonra Uludağ Üniversitesi adını alan aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde başladığı Doktora çalışmasını 1987 yılında Doktor unvanını alarak bitirdi. Aynı yıl Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde Doktor Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. 1989 yılında Yardımcı Doçent, 1993 yılında Doçent unvanını alan Profesör AYKAÇ 2000 yılında da Profesörlüğe yükseldi.
Marmara Üniversitesi bünyesinde Bölüm Başkanlığı, Enstitü Müdür Yardımcılığı ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü gibi idari görevlerde bulundu. Yurtiçinde ve yurtdışında birçok bilimsel toplantılara katıldı; projeler yürüttü ve bu projelerde görev aldı. Ulusal ve Uluslararası düzeyde birçok dergide makale ve bildirileri yayınlandı. Ayrıca kitap editörlüğü ve çeviriler yaparak raporlar hazırladı.
1997 yılında İngiltere University of Manchester Department of Sociology'de, 2003 yılında Güney Afrika Cumhuriyeti VİSTA University Department of Human Resource Management'ta bir yıl süre ile bilimsel araştırmalar yaptı.
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görevini sürdürmekte iken 09.09.2008 tarihinde Kırklareli Üniversitesi Rektörü olarak atandı. Evli ve üç çocuk babası olan Prof. Dr. Mustafa Aykaç iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol