Yeni Kütüphanemiz, "Kütüphane Haftası"na yakıştı

57. Kütüphane Haftası sebebiyle AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, "Kütüphane Haftası Kutlu olsun" dileklerini yayınladı. Yeni Kütüphanemizin fotoğraflarını sosyal medyada paylaşan Çiler, adeta "Yeni Kütüphanemiz, Kütüphane Haftasına yakıştı" mesajı verdi...

29 Mart-4 Nisan tarihleri arasında kutlanan 57. Kütüphane Haftası sebebiyle AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, sosyal medya hesabı üzerinden "Kütüphane Haftası Kutlu olsun" mesajı yayınladı. Yeni açılan İl Halk Kütüphanemizin fotoğraflarını paylaşan Çiler, bu görütülerle adeta "Yeni Kütüphanemiz, Kütüphane Haftasına yakıştı" demiş oldu. 

Çok yönlü kullanıma uygun ve modern yapısıyla yeni yapılan Kırklareli İl Halk Kütüphanesi bilindiği gibi kısa bir süre önce hizmete açılmıştı.
Kırklareli İl Halk Kütüphanesi Binası; Okuma Alanı, Kafe + Servis Alanı, Satranç+ Oyun Kulübü, Revir Çocuk Bakım Alanı, 17 Adet Bireysel Çalışma ve Okuma Alanı, Kitap Bölümü, 2 Adet Grup Çalışma Alanı, Kent Kitaplığı, 2 Adet Büyük Okuma Alanı, 22 Kişilik Eğitim Sınıfı, Görsel İşitsel Salon, 64 Kişilik Çok Amaçlı Salon, Sahne ve Hazırlık Alanları ile Kırklareli halkımıza hizmet vermeye başladı.
Kütüphane Haftası
Kütüphane Haftası; Türkiye'de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanır. Haftanın amacı, vatandaşların kütüphaneleri yakından tanımalarını sağlayarak daha çok yararlanmalarını sağlamaktır. 11 Ocak 2012 tarihli resmî gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Halk Kütüphaneleri Yönetmeliği"ne göre kütüphaneler, hafta boyunca Türk Kütüphaneciler Derneği yanı sıra, diğer mesleki sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği yaparak kutlama yapabilirler.
Hafta süresince kütüphanenin önemi, kütüphaneciliğin sorunları kamuoyuna duyurulur. Okullarda kitap okuma ve kütüphane kullanma zevki, sevgisi ve alışkanlığının kazandırma amacıyla bilgi kaynakları ve kütüphane hizmetlerine yönelik bilgiler verme, çevredeki kütüphaneler geziler düzenleme gibi etkinlikler düzenlenir.
Kütüphane Haftası'nın ilki, 1964 yılının 23-29 Kasım günlerinde kutlandı. Bu hafta kapsamında Kütüphaneler Genel Müdürlüğü tarafından "Fotoğraflarla Halk Kütüphaneleri"; Milli Kütüphane tarafından da koleksiyonunda bulunan el yazmaları, Müteferrika basımlarının tamamı, ilk taş basması eserleri Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF) salonlarında sergilendi. Pek çok etkinliğin yanı sıra Türk Hava Kurumu ile anlaşma yapılarak hafta dolayısıyla hazırlanmış, "kitap okuyanın dünyası zenginleşir", "kitap ilme giden yoldur" gibi sözler yazılı dövizlerin başkentin kalabalık noktalarına uçaklardan atılması sağlandı.
Kütüphane Haftası kutlamaları ile ilgili bir yönetmelik hazırlanarak 6 Mart 1982 tarihinde resmî gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kütüphane Haftasını Kutlama Yönetmeliği'ne göre kutlamaların genel mesulü ve organizatörü Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Türk Kütüphaneciler Derneği idi. Merkezde "kütüphane ve kütüphanecilik meselelerini ele alan konularda kongre, sempozyum gibi toplantılar düzenlemek" taşradaki kütüphanelerde ise yeni yayınlan okuyuculara tanıtıcı sergiler düzenlemek, bölgedeki okullarda öğrenim gören öğrencilerin sergileri ziyaretlerini sağlamak; yerel imkanlardan yararlanarak hafta ile ilgili duyurular yapmak, kütüphane ve kitap okuma konularını içeren makaleler hazırlayıp yerel basında yer almasını sağlamak gibi etkinlikler yapılması beklenmekteydi. 2012 yılında Kütüphane Haftasını Kutlama Yönetmeliği, halk kütüphanelerinin hizmetlerini düzenleyen diğer yönetmeliklerle birlikte kaldırılmış, 2012 yılında “Halk Kütüphaneleri Yönetmeliği yürürlüğe girmiştir. (Vikipedi) (F. Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol