Yeni Havalimanı'nın adı "Atatürk" olsun

29 Ekim'de açılması planlanan Yeni Havalimanı'nın ismiyle ilgili Kırklareli Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi önceki gün bir basın açıklaması düzenledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Hayri Girgin bu konu ile ilgili yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Yeni Havalimanı'nın isminin Atatürk olarak kalmasının şart olduğunu söyleyen Girgin "Bilindiği üzere Atatürk Havalimanı’nın yeri değiştiriliyor. Değiştirilmesi esnasında çeşitli spekülasyonlar ortaya atıldı. İktidar Atatürk Havalimanı’nın isminin değiştirilmesi konusunda bir girişimde bulundu. Atatürkçü DüşünCe Derneği’de görev alanında bulunan bu konuyla ilgili hükümeti bir yanlışın içerisinden kurtarma adına alanlara çıktı. İmza toplamaya başladık. Türkiye genelinde 350 tane şubemizle birlikte Atatürk isminin kalması konusunda bir imza kampanyası başlattık. Biz de Kırklareli Şubesi olarak hem İstasyon Caddesi’nde hem de öğrencilerimizin kurduğu standlar aracılığıyla imzalarımızı topladık. Bu imzalarımızı genel merkeze göndereceğiz. Türkiye'nin diğer şubelerinden gelen imzalarda toplanacak. İlk etapta genel merkezimiz Ulaştırma Bakanlığı ile Atatürk isminin aynı şekilde kalması noktasında bir görüşme yapacak. Eğer olmazsa Atatürkçü Düşünce Derneği bu konuda kararlı. Atatürk isminin değiştirilmemesi noktasında var gücüyle ve tüm gücüyle çalışacaktır. Eğer ki diyalog yoluyla Atatürk isminin kalması noktasında bir sonuç elde edemezsek o zaman Atatürkçü Düşünce Derneği tüm gücüyle alanlara çıkacak, direniş gösterecek. " dedi.
Mustafa Kemal Atatürk'ün çizgisinden çıkılmamalı
Konuşmasının devamında Atatürk'un yolundan gidilmesinin elzem olduğunu belirten Girgin, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurucusu, bu ülkenin vazgeçilmezi. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan saptığınızda başınıza olmadık işler gelir noktasında biz iktidarları uyardık. Bu şekilde yanlış işlere girildiğinde hem ülkemiz hem de kendileri zarar görürler. Buna en büyük örnek 15 Temmuz hain darbe girişimi’dir. Stadyumlardan Atatürk ismi çıkarılıyor. Ders kitaplarından Atatürk çıkarılmaya çalışılıyor. Bunun sonucunda çok net bir şekilde görülüyor ki Atatürk’ün yolundan çıkan duvara tosluyor. Zaman zaman Cumhurbaşkanı, eski dönemlerdeki Başbakanlar Atatürk ile ilgili bu oynamaları görmezden geldikleri zaman hükümetin içine sızıp devleti yıkmak isteyen kişilerle karşı karşıya kaldılar. En büyük zararı kendileri gördüler. Biz eleştirilerimizde bir siyasi partiyi devirmeye yönelik bir çalışma yapmıyoruz. Biz Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Atatürk’ün çizgisinden çıkan her kim olursa olsun uyarmaya çalışıyoruz. Çünkü rotasını şaşırmış bir geminin nereye çarpacağı belli olmaz. Rota Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleridir, çizdiği yoldur. Siyasetçiler siyasetini yapabilir. Biz kamu yararına çalışan Türkiye’nin en büyük derneklerinden biriyiz. Bizim görevimiz Atatürkçü düşünceyi yaşatmak, Atatürkçü düşünceyi geliştirmektir. Tam da bu noktada biz de imzalarımız topladık. 50 bin 60 bin imza toplayabilrdik ancak biz sembolik olarak 5 bin imza topladık. Biz ilk olarak diyalog yolunu kullanacağız. Eğer Ulaştırma Bakanlığı bunu dikkate almazsa o zaman Atatürkçü Düşünce Derneği alanlara çıkacak." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol