Yeni Başkan; Nuri Çalışkan

Kırklareli Arı Yetiştiricileri Birliği olağan genel kurulunu 26 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirdi. Zaman zaman gergin anların yaşandığı genel kurulun seçimlerinde iki aday kıyasıya mücadele etti. Seçim sonunda Nuri Çalışkan 115, rakibi Rıdvan Ulus ise 79 oy aldı. Seçmenlerin oy sandığı olarak arı kovanlarına oy atması ise ortaya renkli görüntülerin çıkmasına sebep oldu…

Kırklareli Arı Yetiştiricileri Birliği olağan genel kurulunu Cumartesi günü Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirdi. Saat 11.00’de başlayan genel kurul divan teşekkülünün oluşturulması ile açıldı.
Saygı duruşunun gerçekleştirilmesinin ardından, Önceki Dönem Birlik Başkanı Cemalettin Saygılı Başkanlığındaki yönetim kurulu faaliyet raporu okundu ve 2018-2019 yıllarına ait bilanço ve gelir tabloları, üyelerle paylaşıldı. Denetim Kurulu raporunun okunması ve müzakeresinin sonrasında ise bu raporlar ayrı ayrı üyeler tarafından ibra edildi.

2020-2021 yıllarına ait tahmini bütçelerin ayrı ayrı okunması ve ibrasının sonrasında ise yine 2020-2021 yıllarına ait giriş ve yıllık aidatların belirlenmesi konusu görüşüldü. Zaman zaman gergin anların yaşandığı genel kurulda, yeni dönem adayları Rıdvan Ulus ve Nuri Çalışkan, gerek gündem maddelerindeki konular, gerekse yapacakları çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.
Bir sonraki gündem maddesi kapsamında; Tarım İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Üst birlikçe uygulanacak ve uygulanmakta olan projelere katılmak ve yürütmek için yönetim kurulan yetki verilmesi görüşüldü. Bu konuda da tartışmaların çıktığı genel kurulda Başkan adayı, eski Kofçaz Belediye Başkanı Nuri Çalışkan, özellikle AB projelerine de önem verilmesi gerektiğini vurgularken, diğer aday Rıdvan Ulus AB projelerinin tuzak olduğunu, bu tür çalışmaların maliyetli olduğunu, bütçeye göre proje belirlenmesi gerektiğini söyledi. Daha sonra yapılan oylama neticesinde sadece Tarım İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Üst birlikçe uygulanacak ve uygulanmakta olan projelere katılmak ve yürütmek için yönetim kurulana yetki verilmesi kabul edildi.
Daha sonra yönetim ve denetim kuruluna verilecek huzur haklarının da tespit edilmesinin ardından seçimlere geçildi. Birliğin daha önceki dönemlerinde de uzun yıllar Başkanlık görevini yürütmüş olan Rıdvan Ulus mavi listeyle, eski Kofçaz Belediye Başkanı Nuri Çalışkan ise sarı liste ile seçimlere girdi.
Oy sandığının ve oy kullanma kabininin arı kovanlarından oluştuğu seçimlerde, yapılan bu uygulama üyeleri de memnun etti.
Oy verme işleminin sonunda ise kazanan taraf aldığı 115 oy ile Nuri Çalışkan oldu. Rıdvan Ulus üyelerden 79 oy toplayabildi.
İşte Çalışkan’ın yönetim kurulu listesi;
Nuri Çalışkan, Üzeyir Okkan, Emrah Akol, Erdem Gönülal, Erdoğan Topal, Cemal Saktın ve Serkan Kovankaya.



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol