Yeni Adliye binası önümüzdeki yıl bu aylarda hazır olacak

Önadım Medya Grubu muhabirleri kısa bir süre önce Kırklareli’ne atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya’yı makamında ziyaret etti. Başsavcı Kaya, ziyarette yeni Adliye ve Kırklareli F Tipi Cezaevi hakkında açıklamalarda bulundu.

Önadım Medya Grubu bünyesindeki Önadım Gazetesi, Kırklar Haber Gazetesi, Gazete Kırklareli, Kırklar TV ve Radyo Kırklar çalışanları, yaklaşık bir ay önce Giresun’dan ilimize atanan Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya’yı makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getiren Kaya, daha önce görev yaptığı illerde basınla iyi ilişkiler içinde olduklarını Kırklareli’de de aynı özeni göstermeye gayret edeceğini belirtti. Özellikle Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) konusunun hassas olduğunu bu doğrultuda basına her hafta bilgilendirme yaparak son gelişmeleri en doğru biçimde birinci ağızdan aktarmayı planladıklarını kaydeden Başsavcı Kaya, yeni Adliye binası ve F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu hakkında da son gelişmeleri aktardı.
Yeni Adliye Binası’nın bazı eksiklerini gördüklerini ve doğrultuda bazı değişikliklere gittiklerini dile getiren Kaya, Adliye Binası’na Adli Tıp Birimi ve Basın Odası’nın ekleneceğini aktardı. Kaya, yeni Adliye Binası’nın önümüzdeki yıl Ağustos ayı civarında bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Cezaevi şehrin içinde kaldı
Kırklareli F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu konusunda da artık şehrin içinde kalmaya başladığını dile getiren Başsavcı Kaya, bu nedenle bu kurumun binasını Kofçaz Yolu’nda yapılan 112 Acil Çağrı Merkezi yakınında yeniden yapılacağını eski binanın da buraya taşınacağını anlattı.
Kırklareli’ne ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Kırklareli’nin pek büyümek istemese de büyüme sancıları çektiğini özellikle kente gelen öğrenci nüfusu ile birlikte artan konut sıkıntısının bunda etkiliği olduğunu ifade etti.
Kentin içine kapalı olmasına rağmen ister istemez büyüyeceğini belirten Kaya, gelişmenin planlı ve doğru biçimde, doğru yönlere gerçekleşmesinin önemini vurguladı.
Önadım Medya Grubu muhabirleri ile görev yaptığı iller ve hatıralarını da paylaşan Kaya, ziyaretinden dolayı Önadım çalışanlarına teşekkür etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol