Yeni Adalet Sarayı gün sayıyor

Kırklareli, yeni hastaneden sonra yeni Adalet Sarayı’nda hizmet görmeye hazırlanıyor. Yaklaşık 2 yıl önce yapımına başlanan binada son hazırlık aşamasına gelindi. 2018 bitmeden, adliyenin yeni hizmet binasına taşınması planlanıyor. Bina içindeki rötuşlar devam ederken, bina dışında da çevre ve sokak düzenlemeleri yoğun bir tempoda devam ediyor. Bina faaliyete geçince, bölgede konut, işyeri ve hizmet sektörüne yönelik dükkanların çoğalması bekleniyor.

Önadım Haber

Yapımına 2016 yılının Ağustos ayında başlanan yeni Adalet Sarayı hizmete hazır hale geldi.
İçeride ve dışarıda son rötuşların yapıldığı binanın yıl sonuna kadar faaliyete geçmesi planlanıyor. Bademlik mahallesi Eriklice köyü yolu üzeri 1. kilometrede yer alan Adliye Sarayı, 22 milyon 817 bin lira bedelle yapıldı.
Hakimler, savcılar, personel ve vatandaşlar için ferah, geniş, fonksiyonel ve ideal bir konseptte tasarlanan binada, inşaat çalışmaları esnasında da ihtiyaca yönelik revizyonlar gerçekleşmişti.

Yeni Adalet Sarayı’nda kurumun hizmetine yönelik birimlerin yanında, otopark, bekleme salonu, yemekhane, kafeterya ve konferans salonu da yer alıyor. 8 bin 672 metrekarelik alana kurulan bina 4 katlı ve 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip.
Şu an şehiriçinde otogarın karşısında bulunan adliye binası, fizik koşullar bakımından Kırklareli’ye yetmiyor. Uzun zamandır bu ihtiyacın giderilmesini bekleyen Kırklareli’ye müjdeyi milletvekili Selahattin Minsolmaz vermiş ve dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bu konuda gerekli çalışmalara başlanacağını açıkladığını iletmişti. Vakit kaybetmeden gerekli işlemleri tamamlayan yetkililer, 2 yıl gibi kısa bir sürede şehre yepyeni bir adliye binası kazandırdı.
Yeni Adalet Sarayı, Kırklareli’nin sosyal ve konutsal gelişimine de farklı bir boyut getirdi. Binanın çevresinde yeni inşaatlar yapılmaya başlandı, arsaların değeri arttı ve şehrin bir kısmı oraya doğru kayma hazırlıklarına girdi. Bina hizmete girdikten sonra muhitte köklü değişimler olacağı belirtiliyor. Hem personelin ihtiyaçlarına, hem de vatandaşların gereksinimlerine yönelik olarak, konut, işyeri, büro, dükkan, cafeterya, yemek salonu, kırtasiye, taksi durağı, belediye otobüs durağı gibi çok sayıda yeniliğin en geç 1 yıl içinde bölgede etkin bir şekilde faaliyet geçmesi bekleniyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol