Yemin ettiler

25. Dönem Milletvekili seçimlerinin ardından ilimizden seçilen CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, AK Parti Kırklareli Milletvekili Hamdi Irmak ve CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan geçtiğimiz akşam TBMM'de düzenlenen törenle yemin ettiler…

7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşen 25. Dönem Milletvekili seçimlerinin ardından CHP'den Turabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu ile AK Parti'den Hamdi Irmak ilimizden Milletvekili seçildiler.
Bu kapsamda TBMM 25. Dönem 1. yasama yılı Salı günü yapılan törenle başladı. Genel Kurul'da yeni milletvekillerinin yemin töreni yaklaşık 9 saat sürdü.
Törende vekiller şu yemini ettiler;
"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."
İllerin harf sırasına göre yemin eden Milletvekilleri gece yarısına kadar bu işlemi sürdürdüler. Harf sırası ilimizin baş harfi olan "K"ya geldiğinde ise TBMM iftar için 1 saat ara verdi. Dolayısıyla ilimiz vekillerinin yemini saat 22.00 sularında gerçekleşti.

İlk olarak CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu kürsüye çağrıldı. Ardından AK Parti Kırklareli Milletvekili Hamdi Irmak, son olarak ise CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan yemin etmek üzere kürsüye davet edildi.
Kayan yemin esnasında metnin bir bölümünü atladığı için, yeminin tekrarlanması istendi. Böylece Kayan, söz konusu metni tekrar okudu.
Böylece Kırklareli Milletvekilleri yeminlerini ederek, ilimize ve ülkeye hizmet etmek adına ilk adımı atmış oldular.
Vecdi Gündoğdu kimdir?
Vecdi Gündoğdu 1969 yılında Kırklarelide doğdu. 1987 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti ile başlayan siyasi yaşamı Cumhuriyet Halk Partisinin açılmasıyla burada devam etti. Cumhuriyet Halk Partisinde 5 dönem Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı 2 dönem İl Başkanlığı ve yine 2 dönem CHP Üst Kurultay Delegeliğinde bulundu.
2004 yılındaki Yerel Seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Merkez İlçe Başkanı olarak girdi. 2007 yılındaki Genel, 2009 yılındaki Yerel, 2011 yılındaki Genel Seçimlerde ve yapılan Referandumlarda Kırklareli Cumhuriyet Halk Partisini Merkez İlçe Başkanı ve İl Başkanı olarak temsil etti. Vecdi Gündoğdu 2014 yılında Kırklareli Belediye Başkanı Aday Adayı oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinin 2015 Haziran Ayında yapılan Milletvekilliği Genel Seçimleri için almış olduğu Önseçim Kararı ile birlikte Vecdi Gündoğdu Milletvekili Aday Adayı oldu ve seçimlerde aldığı oy oranı ile 2. sırayı hak kazandı. 7 Haziran seçimlerinde Milletvekili seçilen Vecdi Gündoğdu Evli olup, bir çocuk babasıdır.
Turabi Kayan kimdir?
5/01/1955'te Lüleburgaz'a bağlı Yenibedir Köyü'nde doğdu. İlkokulu kendi köyünde bitiren Türabi Kayan, Lüleburgaz Ortaokulu ve Lüleburgaz Lisesi'nibitirdikten sonra yüksek öğrenimini Ankara'da devam etti. Gazi Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi'nden 1980 yılında mezun oldu.
Yüksek öğrenim yıllarında CHP Genel Merkezi ile yakın temaslarda bulundu. Yüksek öğrenimi sonunda Lüleburgaz'a döndü. Kendi mimarlık bürosunu kuran Turabi Kayan 2001 yılına kadar aktif mimarlık yaptı.
Mimarlık mesleğinin yanında sürekli olarak çiftçilik ile de uğraştı. Türkiye Mimarlık Vakfı kuruculuğu, Lüleburgaz Mimarlar Odası Başkanlığı, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Lüleburgaz Şubesi Kuruculuğu, Türkiye Üretici Köylü Sendikası Genel Merkezi Kuruculuğu, Atatürkçü Düşünce Derneği Lüleburgaz Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi Kurultay Delegeliği görevlerinde de bulunan Turabi Kayan, 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP Kırklareli 3. Sıra Milletvekili Adayı oldu.
2011 Milletvekili Genel seçimlerinde CHP Lüleburgaz oylarını ekibi ile birlikte % 43'ten %56'ya yükselten Kayan, 8 Nisan 2012'de yapılan CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü seçimlerinde İlçe Başkanlığına yeniden seçildi. 2015 Milletvekili Genel seçimlerinde Kırklareli Milletvekili A. Adayı olan Mimar Turabi Kayan, bu seçimlerden aldığı oylarla Milletvekili çıktı.
Hamdi Irmak kimdir?
1961 yılında Babaeski Kuleli köyünde doğdu. İlköğretimi Lüleburgaz'da liseyi İstanbul'da tamamladı.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Hamdi Irmak eğitimini Arap Dili ve Edebiyatı, Siyasal Bilgiler, Uluslararası İlişkiler okuyarak tamamladı.
1993 Yılında İKT Genel Sekreterliği Siyasi İşler Daire Başkanı oldu.
1995 yılında İKT Bosna Hersek temas grubunda delegasyon olan Irmak, 2003 yılında Azerbaycan'da yapılan Başkanlık seçimlerine İKT teşkilatını temsilen gözlemci olarak katıldı.
2005-2008 yıllarında THY Tanıtım ve Halkla İlişkiler yapılanmasının başına geçerek, buradaki kurumsallaşmayı tamamladıktan sonra 2008-2010 yıllarında İş Geliştirme ve Hayvancılık Grup Başkanlığı yapmıştır.
Kırklareli Milletvekili olan Irmak iyi derecede İngilizce ve Arapça bilmekte, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol