Yazıyı bırakın, çözüme odaklanın

Dün gerçekleşen İl Koordinasyon toplantısında, kurum amirlerine resmi yazışmalarla vakit kaybetmemeleri talimatını veren Vali Osman Bilgin, devletin ve milletin hizmet beklediğini ifade ederek, çözüm odaklı olmak gerektiğini söyledi ve göreve geldiği günden bu yana Kırklareli’nde uzun yıllardır çözülemeyen sorunları halletliklerini vurguladı.

Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı 4. dönem toplantısı dün saat 14:00’da İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde gerçekleştirildi. Vali Osman Bilgin’in başkanlığında yapılan toplantıya; Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, belediye başkanları, kurum ve kuruluşların bölge ve şube müdürleri; daire amirleri, resmi statüdeki temsilciler ve çeşitli oda başkanları iştirak etti.
Toplantıda sırasıyla kurum amirleri ve temsilcileri slayt sunum olarak mevcut yatırımları, yapılmakta olan işleri ve planlamada olan projeleri detayları ile katılımcılara aktararak bilgiler verdiler.
Ayrıca hem Vali Osman Bilgin’in hem de diğer daire amirlerinin sorularını cevapladılar.

Vali Bilgin’in toplantıda en çok altını çizdiği konu, kamuyu ilgilendiren işlerde bürokrasiye boğulmamak gerektiği gerçeği oldu ve “Yazı işlerini bırakın. Yazı vakit kaybettirir. Önce işlemi fiili olarak halledin. Sonra yazı kısmını halledersiniz. Devlet ve millet hizmet bekler. İhtiyaç ve lüksleri ayıralım. İlk olarak ihtiyaçları mümkün olan en kısa sürede çözelim” dedi.
Koordinasyon toplantısında verilen bilgilerde; 2018 yılında ilimizde 36 kamu kurum ve kuruluşlarınca 764 proje uygulanmakta olduğu söylenerek; “Bu projelerin toplam tutarı 2.723.710.892 TL’dir. 2018 yılı programı 442.068.136 TL’dir. Dönem sonu itibariyle 151.922.379 TL harcama yapılmıştır. 190 proje tamamlanmıştır. Diğer projeler devam etmektedir” denildi.
Vali Bilgin toplantının sonunda yazı ve prosedürlerin çok vakit kaybettirdiğini ve bunları aşmak gerektiğini kaydederek; “Ben geldiğimden beri 800 milyonluk iş çözmüşüz. Çözülen işlerin hepsi 2000 yılından bu yana sıkıntılı olan işler. Artık 2 yılda yapılamayan işler 1 haftada bitiyor. Böyle olması lazım” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Evet çok doğru söylemíş.Aynası iştir

  2. SAYIN VALİM BEDENSEL ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ BAŞKANIYIMTOPLANTI YAPTIĞINIZ CAZİBE MERKEZİ ŞEKERFABRİKALARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN KULÜBÜMÜZE KİRA MUKABİLİNDE TAHSİS EDİLMİŞTİ.AMA ELİMİZDEN ALDILAR ZAMANIN EGEMEN GÜÇLERİ VE 1 LİRAYA KİRAYA VERDİLER.....SONRA MAHKEMELİK OLDUK NE KULÜBÜMÜZE NEDE İŞGALCİLERE YAR OLMADI..SAYGILAR...