Yayman; “Geleceğin Türkiye’si için 16 Nisan’da ‘Evet’ diyeceğiz”

Kırklareli Ticaret Borsası tarafından organize edilen "Anayasa Sistem Değişikliği Halk Buluşması" toplantısı, Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde gerçekleşti. Kırklareli halkından büyük ilgi gören toplantıda, vatandaşlar yeni sistemi sordu, konunun uzmanları yanıtladı. 

24 Mart Cuma günü, Rektörlük Kültür Merkezinde yapılan panelin sonrasında, aynı isimler bu kez aynı günün akşamı Kırklareli İl Özel İdare Cazibe Merkezinde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada da tüm konuşmacıların ortak mesajı aynı idi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Akedemisyen yazar Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Uzman Stratejist Prof. Dr. Haluk Alkan, Sivil Dayanışma Platformu yönetim kurulu üyesi Mehmet Şahin moderatörlüğünde oldukça verimli bir panele imza atıldı.
Kırklareli İl Özel İdare Cazibe Merkezinde gerçekleştirilen panelde Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli ele alındı, vatandaşların sorularına yanıtlar verildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan SDP Moderatörü Mehmet Şahin; “Türkiye bu değişime ayak uydurmak durumunda. Bunu yaparken, anayasa değişikliğinde esas ana unsur nedir diye baktığımızda, bu bir hükümet modeli değişikliğidir.
Türkiye, 93 yıllık Cumhuriyet birikimiyle 21. yüzyılda bu değişimi gerçekleştirmek durumunda. Çünkü artık coğrafyamız, etrafımız 21. yüzyılın şartları çerçevesinde yeniden şekilleniyor” dedi.
“Türkiye'de parlamenter sistemi savunmak, bir darbeler tarihini savunmaktır”
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman; “Türkiye'deki demokrasi tarihi bir darbe tarihidir, kanlı bir tarihtir. Her 10 yılda bir darbelerin olduğu sistemin adı Türkiye'nin demokrasi tarihidir.
Türkiye'de parlamenter sistemi savunmak, bir darbeler tarihini savunmaktır. Türkiye'de mevcut sistemi savunmak, başbakanların idam edilmesini, başbakanların yargılanmasına savunmaktır.
Benim size anlattıklarımı unutsanız bile resimleri unutmayın. Bakın Türkiye'deki parlamenterler sisteminin bir hikâyesi. Aslında Türkiye'deki demokrasi tarihi bir darbe tarihidir. Her 10 yılda bir darbelerin olduğu sistemin adı Türkiye'nin demokrasi tarihidir. Şimdi işte o milletin adamı olarak bildiğimiz Adnan Menderes'in asılma resmi.
Her şeyi unutsanız bile Adnan Menderes'in asılma resmini unutmayın. Bu resim aynı zamanda siyasetin korku odasının resmidir. Yani kırmızıçizginin dışına çıkan, kırmızı kitabın dışına çıkan, ezber bozmaya çalışan kişiye bu resim gösteriliyordu. Yani şunu unutmayacağız; bu sistem darbeler üreten bir sistemdir. Bu sistem sorun çözen değil, sorun üreten bir sistem. Türkiye'de parlamenter sistemi savunmak, bir darbeler tarihini savunmaktır.
Türkiye'de mevcut sistemi savunmak, başbakanların idam edilmesini, başbakanların yargılanmasına savunmaktır. 16 Nisan'da inşallah başbakanlar bir daha idam edilmesinler diye, bir daha başbakanlar, illegal çetelerin mahkemelerinde bir daha yargılanmasın diye 'evet' diyoruz. Türkiye'nin demokrasi tarihi darbeler tarihidir, kanlı bir tarihtir. Başbakanlar idam edildi, bakanlar idam edildi. Vesayet odaklarından bağımsız, mekânlardan bağımsız bir sisteme ihtiyaç var. Türkiye'de bir sistem sorunu var.
Biz bu sistem sorunu artık çözülsün diyoruz ve bunu derken de geleceğin Türkiye’si için, 21. Asrın Türkler'in ve Türkiye'nin asrı olması için inşallah 16 Nisan'da 'evet' diyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Bir eleştirm olacak. Sürekli salonlarda toplanıyorsunuz halkın işi gücü arasında o salonlara gelmesini umuyorsunuz ama halk arasında bunu malesef ki anlatamıyorsunuz. Oysa Trakya'da ve dolayısıyla Kırklareli'de çok güçlü olmalarına rağmen ana muhalefet partisi sürekli sahadalar. Köylere kadar adım adım dolaşıyorlar. Onları elitist diye eleştiriyoruz yeri gelince ama sizin bu salon toplantılarından öte gidemeyen çalışmalarınız Trakya'da çok da çalışmaya gerek yok bezginliğini burada yenilgiyi kabullenmeyi anlamakta zorluk çekiyorum.