Yayla’da KIRKSEDER rüzgarı

Bu yıl 29’ncusu düzenlenen Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali kapsamında KIRKSEDER Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği olarak şiir dinletisi gerçekleştirildi.
Dinleti festivalin son günü Belediye Başkan Yardımcıları Burcu Bölükbaşı, Arda Kolcular, Mehmet Gider ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen ile kalabalık bir katılımcı eşliğinde düzenlendi. Programda ince ruhlu duygu yüklü sanatçılar olarak tanımladığımız şairler eserlerini bağlama eşliğinde paylaştılar. Sunuculuğunu Reyhan Kenar ve İrem Nur Dengiz'in yaptığı dinletide Ali Balı ve Gürsel Bilcen bağlamaları ile şairlere fon müziği verirken program boyunca bir kaç eser paylaştılar. 
KIRKSEDER şairlerinden Dernek Başkanı Alaaddin İkican ile birlikte Mülayim Tirfil, Ali Eker, Emin Sezai Kendi, Halil Özçelik, Mehmet Kaygısız, Melih Taşçı, İlhan Acarser, Özlem Ağırgan ve Melisa Orslu şiirlerini paylaştılar.
Etkinliğin sonunda KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İKİCAN festival kapsamında Dernek üyelerinin paylaşımlarına yer vermesi ve katkıları nedeniyle Belediye Başkanlığına memnuniyet ve teşekkürlerini iletti. Belediye Başkanı adına Başkan Yardımcısı Arda Kolcular da oluşumu 1997 yıllarına dayanan bu köklü derneğe plaket vermekten mutluluk duyduğunu belirterek günün anlam ve önemine uygun plaketi Dernek Başkanı İkican’a sundu. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol