Yayla Festivali bir yılı daha geride bıraktı

Kırklareli Kent Konseyi ve Kırklareli Belediyesi Ortaklığıyla organize edilen 11. Yayla Bolluk, Bereket, hasat ve Bağbozumu
Festivali dolu dolu 3 günün sonrasında sona erdi. Festival süresince üreticiler kurulan stantlarda ürünlerini tanıtıp satışını yaptı, yöresel ürünlerin yapımı vatandaşlara öğretildi, yarışmalar düzenlendi, sanat ve eğlence dolu günler yaşandı. Güzel geçen festivalin ardından gelecek yıla kadar hem bağcılık döneminin hem de festivalin gelmesi iple çekilecek.

Bu yıl 11’nci kez düzenlenen Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağbozumu Festivali 3 günlük sürenin ardından sona erdi. Kırklareli Kent Konseyi tarafından Belediye Başkanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 11. Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağbozumu Şenliği, 13 Eylül tarihinde kortej yürüyüşü ile başladı. Kurulan stantlarla oldukça renkli görüntülere sahne olan Yayla Meydanında bu yıl ki Bağboğumuzu şenlikleri yüksek katılımla oldukça coşkulu gerçekleştirildi. İlk gün yapılan üzüm ikramının ardında etkinliklere geçildi. Saat 19.15’te, KIFSAD’ın “Kırklareli’nde Tarım, İnsan ve Gıda” Fotoğraf Sergisi açıldı. Bu esnada Ali Çakır’ın “Üzüm Bağından Sofraya Kırklareli Hardaliye’sinin Yolculuğu” Fotoğraf Sergisi de katılımcılarla buluştu. Nurdan Güven’in “Bu Toprağın İzi ” Yağlıboya Resim Sergisi de “Papazın Evi”nde halkın beğenisine sunuldu. Yöresel ikramların sunumunun ardından, saat 20.00’de KIKRSEDER üyeleri tarafından şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. Bağbozumu Şenliklerinin ilk günü Kırklareli Kent Konseyi Türk Sanat Müziği Korosunun “Rumeli Ezgileri” konseri ile ilk gün son buldu.
Festival kapsamında pek çok etkinlik
gerçekleştirildi
Etkinlikler ikinci gün ile devam ederken, 12.00 ile 17:00 saatleri arasında Doğaya Dönüş Derneği tarafından Permakültür Tarım Etkinlikleri düzenlendi. 13:00 ile 17:00 saatleri arasında Kırklareli Müzesi tarafından “Dionysos Bağ Bozumu” Asamblaj Atölyesi gerçekleştirildi. Etkinlikler çerçevesinde SlowFood Trakya / Çanakkale Aşçılar Derneği ortaklığıyla Bağdan Sofraya” Yemek Yarışması yapıldı. Etkinliklerde yöresel lezzetlerimizin yapımı da katılımcılara öğretildi. Bulama, Kirece Yatırılmış Pekmezli Bal Kabağı, Çerepenede Ekmek, Kuskus, Hardaliye ve Balkan Fasulyesi Yapımı kursları gerçekleştirildi. Pek çok söyleşiye de ev sahipliği yapan etkinlikte Köy Koop. Genel Başkanı Neptün Soyer’in katılımıyla Kırsalda Kooperatifleşmenin Önemi konulu söyleşi düzenlendi. Festival kapsamında yapılan yarışmalar da sahiplerini bulurken; Kırklareli En İyi Bağ Üreticisi” ve “Kırklareli En İyi Çilek Üreticisi” yarışmalarının sonuçları açıklandı ve ödül töreni yapıldı. Ayrıca düzenlenen etkinlikler arasında Kırklareli Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilip hazırlanan Hayali Küçük Fatih ile "Türk Gölge Oyunu, Karagöz" gösterisi sahnelendi. 2.gün etkinlikleri son olarak Evrim Kaşıkçı konseri ile son buldu. Festivalin son gününde ise saat 12.30’da Dessera Bağ Evi’nde 12:30 Sembolik Bağ Bozumu Etkinliği gerçekleştirildi. Bu etkinlik ile son bulan festival gelecek yıl yine Eylül ayında gerçekleştirilecek.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. festival çok güzeldi emeği geçenlere teşekkürler.

  2. 10 numara 5 yıldız 19 Eylül 2019 Perşembe 10:20:27

    Eğlencesiyle etkinlikleriyle yarışmalarıyla coşkusuyla köylü stantlarıyla 10 numara 5 yıldız bir şenlik oldu. Evrim Kaşıkçı konseri çok güzel bir gece geçirtti bize. İlla bir şenlikte pop müzik starları olmasına gerke olmadığını da göstermiş oldu. Bizden yerli bir isimle de olabiliyormuş.