Yayla Bağ Bozumu Şenlikleri’nde muhteşem final!

Kırklareli’nde artık bir gelenek haline gelen ve bu yıl 8’incisi düzenlenen “Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri” geçtiğimiz Cuma günü Kırklareli Yayla Mahallesi’nde gerçekleşti. Çeşitli etkinliklerin yer aldığı ve çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği şenlikler, Cuma akşamı Kırklareli Kent Konseyi Halk Müziği Korosu tarafından düzenlenen muhteşem bir konserle son buldu
“Üzüm Kenti” Kırklareli’nde her yıl Eylül ayında bağ bozumunun kutlanması amacıyla gerçekleştirilen “Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri”nin 8’incisi 23 Eylül 2016 Cuma günü Yayla Mahallesi’nde kutlandı.

Sabah saatlerinde Kırklareli Valiliği önünden hareket eden Şenlik Korteji’nin yürüyüşü ile başlayan şenlikler, ilerleyen saatlerde resim sergisinden geleneksel yemeklerimizin yapımına, halk oyunlarından tohum takas etkinliğine kadar sayısız etkinlikle devam etti. Şenlik kutlamalarının akşamında ise Kırklareli Kent Konseyi Halk Müziği Korosu, Kırklarelililer’e muhteşem bir konser verdi. Gündüz saatlerinde havanın da güneşli ve açık olması neticesinde yoğun ilgi gören Bağ Bozumu Şenlikleri, akşamında gerçekleşen halk müziği konseri ile muhteşem bir final yaptı.
Şenliğe yoğun katılım
Kırklareli Kent Konseyi ve Kırklareli Belediyesi ortaklığında düzenlenen “Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri”ne; Kırklareli Belediye Başkanı’nın yanı sıra, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç, Kırklareli Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Gider ve Adem Sevim, Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hakan Keçeci, Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, Kırklareli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş ve Meclis Başkanı Erdoğan Semerci, Kırklareli ZMO İl Temsilcisi Erol Özkan, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, Kırklareli İl Mahalli İdareler Müdürü Alaeddin İkican, Kırklareli Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri Ali Çakır ve Necdet Göç, diğer kurum ve kuruluş yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.
Yayla Mahallesi rengarenk!
Hasat mevsiminin gelişi ile emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşayan yöre halkının bu sevincini pekiştirmek ve kültürel değerlerimizi yaşatmak adına ilimizde her yıl Eylül ayında kutlanan “Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri”nin 8’incisi yoğun bir katılımla gerçekleşirken, içerdiği sayısız etkinlikle Yayla Mahallesi rengârenk bir havaya büründü. Havanın da açık ve güneşli olması, Kırklarelili vatandaşların şenlik kutlamalarına daha da büyük ilgi göstermesini sağladı.
Şenlikte sayısız etkinlik
Gündüz saatlerinde, şenlik kortejinin yürüyüşünü sonlandırdığı Yayla Parkı meydanında, Kırklareli Belediye Başkanı, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç ve Kırklareli Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesildi. Alandaki vatandaşlara üzüm ikramı yapıldıktan sonra ise Kırklareli’nde Bağ Bozumu konulu resim ve fotoğraf sergilerinin açılışı yapıldı. Akabinde bulama, üzüm pekmezi ve kirece yatırılmış pekmezli kabak tatlısı gibi geleneksel lezzetlerimizin uygulamalı olarak yapımı gerçekleşti. Şenlik alanındaki bulamadan pekmeze, erişteden reçele kadar sayısız yöresel ürünün sergilendiği stantların gezilmesinin ardından ise, “En İyi Bağ Üreticisi” yarışma sonuçları açıklandı ve seçilenlere ödülleri takdim edildi. Öğleden sonra yöresel ikramlıkların dağıtımı, Yerel Tohum Takas Etkinliği ve Hardaliye Yapım Atölyesi’nin ardından Papazın Evi’nde “Papaz Karası Üzümü” konulu söyleşi ve Yöresel Peynir Tadım Etkinliği gerçekleşti.
Türküler Yayla’yı inletti!
“Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri”nin 8’incisi, akşam saat 19.00’da Kırklareli Kent Konseyi Halk Müziği Korosu’nun yine Yayla Mahallesi’nde verdiği konser ile son buldu. Yayla Parkı meydanında gerçekleşen konsere Kırklarelililer yine büyük bir ilgi gösterdi.
Koro Şefi Reha Doğruöz yönetiminde gerçekleşen konserde, yöresel türkülerimiz geceye ayrı bir renk kattı. Kırklareli Belediye Başkanı ve Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç başta olmak üzere yine çok sayıda üst düzey yöneticinin ve vatandaşın katılım gösterdiği konser, Yayla Mahallesi’ni Trakya yöresinin ünlü türküleri ile inletti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol