Yavuz; "Örnek olacak güzel bir projeye imza attık"

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği arasında bir işbirliği protokolü imzalandı. Yapılan protokole göre ruhsal desteğe veya psikiyatrik değerlendirmeye ihtiyacı olan ve denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlüler ve suçtan dolayı zarar gören mağdurlar için gerekli tedavi ve terapi hizmetleri için Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği ile ortaklaşa bir çalışma gerçekleştirilecek

Kırklareli'nde Denetimli Serbestlik önlemine tabii tutulan ve ruhsal desteğe veya psikiyatrik değerlendirmeye ihtiyacı olan, suçtan dolayı zarar gören mağdurlar için tedavi ve terapi hizmetleri yapılabilmesi adına bir protokol imzalandı. Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği arasında gerçekleştirilen protokol, 27 Haziran 2016 Pazartesi günü yapılan imza töreninde Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Fergan Genç, Kırklareli Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Güday ile birlikte çok sayıda kurum personeli yer aldı.
Düzenlenen törende konuşma yapan Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz katılan herkese hoş geldiniz diyerek; "Geçtiğimiz hafta Kızılay Kırklareli Şube Başkanlığı ile bir protokol imzaladık. Bu protokol kapsamında suçtan zarar gören mahkumlara ve tahliye olmuş hükümlülerimize yiyecek, giyecek ve içecek yardımlarımız devam etti. Şimdi ise Kırklareli Genel Sekreterliğimiz ile güzel bir protokole daha imza atıyoruz. Öncelikle sayın genel sekreterimize ve sayın müdürümüze teşekkür ediyorum. Hakikaten, yine ilimize örnek olacak güzel bir proje. Proje kapsamında ceza infaz kurumlarından tahliye olmuş hükümlüler ile suçtan zarar görmüş mağdurlar ve denetimli serbestlik altındaki hükümlülerimize imzaladığımız protokol kapsamında inşallah hem tedavi, hem terapi hizmeti verilecek. Genel sekreterliğimiz sağolsunlar bu konuda bize yeterince kolaylık sağladılar. Hizmetler de bundan sonra ücretsiz bir şekilde devam edecek. Çok güzel ve örnek bir proje olacak. Ben tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı.
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz'un konuşmasının ardından Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fergan Genç de kısa bir konuşma yaptı. Genç yaptığı konuşmasında; "Sayın Başsavcımızın önerisiyle gelir gelmez hiç düşünmeden böyle bir projeye katılmayı uygun gördük. Ben kendimi daima Adalet Bakanlığı'nın bir parçası gibi gördüm. Aynı zamanda adli tıp doktoru olmam sebebiyle de zaten bu tür konuları sosyal sorumluluk olarak görüyorum. Bu çerçevede de sayın Başsavcımıza, az önce de kendisinin bahsetmiş olduğu denetimli serbestlik alanında suçtan mağdur olmuş veya daha önce hüküm görmüş, denetimli serbestlik altında bulunan insanlara, özellikle psikiyatri hekimlerimizin katkısıyla kurumsal anlamda, bir işbirliği çerçevesinde katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bundan dolayı mutluyuz ve Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Biz de böyle bir ilke imza attığımız için diğer illere de örnek olmasını umuyoruz" dedi. Genç açıklamasının ardından yapılan protokolün hayırlı olmasını dileyerek teşekkür etti.
Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz ve Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fergan Genç birlikte protokolü imzaladılar.
İmzalanan protokol sonrası ne olacak?
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği arasında imzalanan protokol sonucunda denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlüler ve suçtan zarar gören mağdurlar psikiyatrik ihtiyaçları doğrultusunda tetkik, tedavi ve terapi hizmetleri için, yine Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Kırklareli Devlet Hastanesi'ne yönlendirilecek. Kırklareli Devlet Hastanesi'nde ise imzalanan protokol kapsamında gerekli fiziki ve teknik şartlar sağlanacak ve sadece denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlüler ve suçtan zarar gören mağdurlar, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün yönlendirmesinin ardından haftanın bir günü belirli saatler arasında ücretsiz olarak tüm bu hizmetlerden yararlanabilecek.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. hazreti nuh'a cep telefonu ayarlayan eleman değil mi bu? :))