Yavru sazanlar göletlerimize bırakıldı

Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Su kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında 33.000 adet sazan balığı yavrusu göletlerimize bırakıldı. Beklenen faydanın sağlanabilmesi için 40 cm'den küçük balıkların avlanmaması ve en az bir kez üremelerine imkan tanınması hususunda da balıkçılarımızdan gereken hassasiyeti göstermeleri istendi.

Ülkenin su kaynaklarının ve su ürünlerinin korunması, sürdürülebilir kullanımı ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanması adına Bakanlık tarafından çalışmalar yapılmakta. Bu kapsamda su ürünleri kaynaklarımızda nesli tehlike ve baskı altında olan su ürünleri stoklarının desteklenmesi için 1970 yılından itibaren yürütülen balıklandırma faaliyetleri kapsamında su kaynaklarımıza 50 milyon adet sazan, kalkan, mersin ve Karadeniz alabalığı yavrusu bırakıldı. Bu çalışmalar 2016 yılından itibaren "Su kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında yürütülmekte.
Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Üretim Tesisleri'nde 2017 yılında üretilen 5 milyon sazan balığı yavrusundan İl Müdürlüğünün talebi doğrultusunda 33.000 adet İlimize tahsis edilip 5 adet göletimize bırakılmış bulunuyor. Bu konuda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü vatandaşlardan beklenen faydanın sağlanabilmesi için 40 cm'den küçük balıkların avlanmaması ve en az bir kez üremelerine imkan tanınması hususunda balıkçılarımızdan gereken hassasiyeti göstermelerini istiyor. Gelecek yıllarda da çalışmalar devam ederek yeni türlerin su kaynaklarımıza bırakılması sağlanacak. (Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol