Yatırımlar bir tık uzakta

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın 2017 yılında hayata geçirdiği İl Yatırım Takip Sistemi (İLYAS) yatırımların takip edilmesini kolaylaştırıyor. Vatandaşın bir tıkla il genelindeki yatırımları harita üzerinden izleyebildiği sistemle Kırklareliler de ilimize yapılan devlet yatırımlarını görebiliyor, tamamlanıp tamamlanmadığını, nerede yapıldığı harita üzerinden yer işaretlerine tıklayarak görebiliyor. İçişleri Bakanlığı’nın web sitesinin “genele açık sayfalar” kısmından ulaşılabilen sisteme Kırklareli Valiliği’nin web sitesinin ana sayfasının altındaki İLYAS logosunun altındaki linke tıklayarak ta ulaşmak mümkün.

Hangi devlet kurumu nerede, yatırım yapıyor? Bitti mi? Devam ediyor mu? İşte bu sorulara İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın 2017 yılında hayata geçirdiği İl Yatırım Takip Sistemi (İLYAS) yanıt veriyor. Google haritalarına benzer bir sistem üzerinden çalışan uygulama Türkiye haritası üzerinde bulunduğunuz ildeki yatırımları yine Google’ın yer işaretine benzer işaretlerle konumlarını gösteriyor. Bu işaretlere tıklayınca açılan pencerede proje adı, yatırımı yapan kuruluşun bilgisi, proje başlangıç - bitiş tarihleri, proje durumu, ihale tarihi, proje nakdi ve fiziki gerçekleşme durumu gibi bilgileri çıkıyor. İl düzeyinde yürütülen kamu yatırımlarının elektronik ortama "yatırımlarailişkin güncel verileri içeren, coğrafi tabanlı ve görsel bilgilerle desteklenmiş bir şekilde" aktarılması, kamu yatırımlarının, yerel ve merkezi düzeyde aktif olarak izlenmesi, analiz edilmesi ve geleceğe yönelik olarak projeksiyon yapılabilmesini amacıyla hayata geçirilen İLYAS Projesi Valiliklerin koordinasyonunda yerel ölçekte yapılan kamu yatırımlarının daha hızlı,etkin veverimli şekilde gerçekleştirilmesini, yatırım süreçlerini kolaylıkla izleyerek,bunlara yönelik planlama, uygulama, takip, değerlendirme ve denetim kapasitesinin artırılmasını, yatırım bilgilerinin hem yerel hem de merkezi düzeyde kullanılabilmesine imkân sağlanmasını amaçlıyor. Bunların yanında merkezi düzeyde yerele ilişkin ihtiyaç duyulacak mevcut durum, yatırım vefaaliyet bilgilerinin doğru ve gerçek zamanlı bir şekilde raporlanabilmesi, yatırımlara ilişkin görüş, öneri ve sorunların üst makamlara anlık iletilmesi suretiyle, karar alma süreçlerinin güçlendirilmesi, gönderilen ödeneklerin zamanında kullanılıp kullanılmadığının görülebilmesi, coğrafi bilgi sistemleriyle desteklenmiş bilgi teknolojileri tabanlı dinamik ve görsel bir yatırım izleme sistemine kavuşulması yine sistemin amaçları arasında.
https://www.e-icisleri. gov.tr/GeneleAcikSayfalar/YatirimTakipSistemi/IlYatirimListHarita. aspx? Province=zKlwTjSaxtjtEolnUTDt9w== adresine tıklandığında vatandaş ilimizde yapılan yatırımları da kolaylıkla takip edebiliyor. İlde yatırımların konum bilgileri ile birlikte paylaşıldığı sistem sayesinde Kırklareli’nin hangi ilçesinde yada beldesinde veya köyünde oturursanız oturun bulunduğunuz konumda yapılan yatırımlar ekranda haritada gösteriliyor. Üstlerine tıklandığında ise yatırımla ilgili tüm bilgiler açılan pencerede yer alıyor. Vatandaşın doğru ve ilk elden bilgilendirilmesi açısından önemli bir yer tutan proje ile internetin olduğu her noktada yatırım bilgileri de ellerinin altında oluyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol