Yaşlılarla birlikte Bocce oynadı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Haftası dolayısıyla Huzurevine ziyaret gerçekleştirdi. Huzurvevi sakinleriyle sohbet edip isteklerini dinleyen Vali Bilgin, Huzurevi Bocce Takımıyla birlikte Bocce oynamayı da ihmal etmedi.

Huzurevi sakinlerinin Yaşlılar Haftası’nı kutlayan Kırklareli Valisi Osman Bilgin; “Biz devlet olarak görevlerimizden birisi olan yaşlı bakımını çok önemsiyoruz ve üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu haftanın tabi ki ayrı bir önemi var. Sizlere yaşlı demiyorum. Çünkü sizler gönülleri genç olan insanlarsınız” dedi.
“Bizim size karşı olan yükümlülüğümüzü en iyi şekilde yerine getirmemiz gerekiyor”
Empati kurmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Osman Bilgin, “Bu konuda vermek istediğim mesaj şu; siz değerli büyüklerimizin yaşlarında değiliz. Ancak Allah ömür verirse sizlerin yaşlarında olacağız. Bu yüzden empati kurmalıyız. Sizleri nasıl daha iyi yaşatabiliriz, misafir edebilir diye düşünmemiz gerekiyor. Şu an hayatımızı idame ettiriyoruz ancak ileride farklı nedenlerle yalnız kalabiliriz. O nedenle bizim size karşı olan yükümlülüğümüzü en iyi şekilde yerine getirmemiz gerekiyor. Bunu ileride kendimizin de ihtiyacı olabileceğini düşünerek yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Vali Bilgin Huzur Köyleri hakkında bilgi verdi
Yeni yapılacak Huzurevi hakkında konuşan Vali Bilgin; “Orada da çok daha geniş bir alanda içerisinde hobi bahçeleri olan, tek katlı asansör ihtiyacı olmayan bir proje yapıyoruz. Orası buraya oranla daha kaliteli olacak. Herkesin tek başına odası olacak. Kişisel ihtiyaçlarını karşılama imkanı olacak. Devletimiz bu konuda irade koyup üzerine düşeni yapıyor. Biz de burada devletin temsilcileri olarak elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde ifade etti. Huzurevi sakinlerinin mutlu olduğunun gözlerinden okunduğunu belirten Vali Osman Bilgin, “Elimizden geldiğince sizleri daha mutlu, huzurlu hale getirmek için çalışacağız. Tekrardan hepinizin haftasını kutluyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Konuşmasının sonrasında Huzurevi Bocce Takımı ile birlikte Bocce oynayan Vali Bilgin, Türkiye Şampiyonasına gidecek olan takıma destek olmak için elinden geleni yapacağını ekledi. Yaşlılar Haftası dolayısıyla huzurevi sakinleriyle birlikte pasta kesti ve hediyeler takdim etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol