Yasemin Mori'nin Pehlivanköy'de çekilen klibi yayında

Türk bağımsız rock şarkı yazarı ve yorumcusu Yasemin Mori, yeni klibiyle yaza merhaba dedi. Yasemin Mori’nin büyük ilgi gören “Estrella” albümünden yeni klip geldi. Trakya’da her yıl Eylül ayında, Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde düzenlenen Pavli Panayırı’nda çekilen klibin yönetmen koltuğunda ise Bora Tarhan oturuyor. Sözü ve bestesi Yasemin Mori ile Ayşegül Savgı imzası taşıyan şarkının karnavalvari ambiyansı, panayırın renkli dünyasıyla birleşince muhteşem görüntüler ortaya çıkıyor.
"Göbeciklere doyamadığımız klibimiz"
Pehlivanköy'de Trakya havalarının renklerine hayran kaldığını her fırsatta dile getiren Mori, "PavliPanayırı 'nın altını üstüne getirip, göbeciklere doyamadığımız videomuz 25 Mayıs'a ekranlardaki yerini aldı" sözlerini ifade etti. Sosyal medya hesabından da renkli görüntüler paylaşarak, çalışmalarda geçen zamandan büyük zevk adlığını ifade etti.
Trakya melodileri Mori'den tam not aldı
Müzisyenliğinin yanı sıra yorumculuk da yapan Mori, Trakya müziğinin aksak yanının ruhu hareketlendirdiğini de dile getirerek, "Pavli' nin en çok kopuşlarını, göbecik atmacalarını sevdim, bildiğimiz roman havaları, 9/8 ilk döngüsel ritimlere öyle aralıksız yükselerek uzanıyorlar ki davul ve zurna! panayırın da enerjisi ile bir nevi trans haline kolayca getiriyor bu insanı, kendimi ritme bırakıp kendimden geçtiğim anlar oldu, tony gatlif i bu zamanlarda çok andım... yaşasın insanı kendi özüne, kaynağına, bilincine yaklaştıran her tür müzik, yaşasın insanlığın tüm yüce değerleri
"Helal sana be Mori"
Geçiriverdim İçimi ye klip çekmek için uzun zamandır çok merak ettiğim Pehlivanköy'ün 108 yıllık Pavli Panayırı'na gittik. 3,4 sene önce öğrendiğim üzere baba tarafımızda Pomaklık varmış, ananemler de yugoslavya tarafından göçüp Edirne ye yerleştikleri için Trakya bana her zaman çekici gelir, bu festivali de çok görmeyi istiyordum. Bir çok Pomakla tanıştım, bir çok hikaye dinledim, Pomaklar bu festivalde yemekleri yapıyorlar, Romanlar da müziklerden ve eğlenceden sorumlu. İnanılmaz iyi bir ekiple beraberdik hem çok yorulduk, hem çok eğlendik, çok güzel kavunlar yedik, sonunda enteresan bir deneyim ve gözlemlerle evlere döndük" dedi.
"Geçiriverdim İçimi yayında"
Baba tarafından Pomak olduğunun altını çizen Mori, Pehlivanköy'de çok eğelenceli zaman geçirdiğine vurgu yaparak, "Pehlivanköy'ün bu sene 109. yaşını kutlayacak olan geleneksel Pavli Panayırı'nda, eşsiz bir ekiple, zorlu koşullarda bu videoyu çekmenin gururunu yaşıyorum. Tüm içini geçirenler, onsuz kopanlar, serseri mayınlar ve kurşunsuz sürek avcıları için gelsin. İyi seyirler. En içten teşekkürlerim ile" sözlerini ifade etti.
Mori'nin şarkıları
Mutsuz Punk - Deli Bando - Ellerimin Karası - Arjantin - Elim Tekikte - Üzerimde Kehanetin - Işığa Geldi Çocuklar - Tulu Su - Estirelim Mi - Uçurumlar - Venüs'te Uyandım - Kim Var - Sen Beni Sokaklardan Say - Kuzgun - Yeniler - Satsuma - Aslında Bir Konu Var - Yine Buluşuruz - Geçiriverdim İçimi - Bırak Bu Rock'n Roll'u - Muşta - Çıngıraklı Dilber - Ustura - Dünya -  Nolur Nolur Nolur - Gel - Konuşmak - Oyna - Kanatları Gümüş Yavru Bir Kuş - Aptal - Gerenimo - Bitti Kaplan.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol