Yasemin Ertaş, “Toplumun ağız ve diş sağlığına katkı yapmaya var gücümüzle devam edeceğiz”

Türk Diş Hekimleri Birliği Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Yasemin Ertaş ve beraberindekiler dün Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda “Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’ dolayısıyla basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında diş hekimlerinin sorunları kamuoyuyla paylaşıldı. 

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, Saygı Duruşu’nda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Türk Diş Hekimleri Birliği Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Yasemin Ertaş basın açıklamasını kamuoyuyla paylaştı. Ertaş basın açıklamasında, “Türkiye Bilimsel Diş Hekimliği’nin 111. yılı ülkemizde 22 Kasım Günü’nü içine alan hafta Türk Diş Hekimleri Birliği ve Odaları tarafından toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmesine katkıda bulunmak, dikkat çekmek, doğru alışkanlıklar kazandırmak ve genel sağlığın ayrılmaz parçası olan ağız ve diş sağlığı konusunda işlenen politikaları değerlendirmek amacıyla ‘Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’ olarak kutlanmaktadır.
Dünyada ve ülkemizde diş hekimliği mesleği vizyonu ve misyonu itibarıyla gençlerimiz arasında öncelikli tercih nedeni olmakla beraber bugün eğitim ve insan gücü dağılımı kanunlarındaki plansallık nedeniyle büyük sorunlar yaşanmaktadır. Gereksiz harcanan kamu kaynaklarındaki israfın her vesileyle dile getirilmesine karşın siyasi popülizmin ağır basması nedeniyle sorunlar daha da büyümektedir.
“Halkımızın Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimliği Günü’nü kutlarım”
Alt yapıdan yoksun, akademik kadroları bulunmayan, belli bir gerekçesi ve standardı olmaksızın, yeni açılan diş hekimliği fakülteleri, bunun yanı sıra artan kontenjanları kamuda niteliksiz tedavi yaratan performans uygulamaları atanamayan diş hekimlerinin yaşadığı sıkıntılar iyi eğitim, insan gücü olmasına rağmen işsizlik oranı, giderek artan meslektaşlarımızın sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunları diş hekimlerinin çalışma hayatında karşılaştıkları şiddet ve mobing gibi mesleğimizi ve meslektaşlarımızı ilgilendiren pek çok sorunla mücadele ediliyor. Modern diş hekimliğinin 111. yılında bir asırlık geçmişin olgunluğu ve deneyimiyle toplumun ağız ve diş sağlığına TDB ve Diş Hekimleri Odaları olarak kurumsal katkı yapmaya, var gücümüzle devam edeceğiz. Yüce önderimizin ‘Bütün ümidim gençliktedir’ değişini hatırlatarak tüm meslektaşlarımızın özellikle genç meslektaşlarımızın TDB ve Diş Hekimleri Odalarına aktif katılımlarını bekler, 111. yılında tüm diş hekimleri ve halkımızın Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimliği Günü’nü kutlarım. “ ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol