Yaşayan kütüphane Kırklareli halkını bekliyor

Kırklareli İl Halk Kütüphanesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi bir çok yenilik ile Kırklareli’ndeki okuyuculara ev sahipliği yapmayı bekliyor. Günlük olarak yaklaşık 300 okuyucunun faydalandığı İl Halk Kütüphanesinde, Geçmişten Günümüze Basında Kırklareli sergisi meraklı gözlerin beğenisine sunuldu. Aralarında gazetemiz Önadım’ın da yer aldığı gazeteler, nostaljik sayıları ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılandı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi, bir çok eser Kırklareli İl Halk Kütüphanesi’nin giriş katında okuyucuların seçimine sunuldu. Geçmişten Günümüze Basında Kırklareli sergisinde geçmiş bayramların haberlerini okuyan ve cumhuriyet temalı kitapları inceleyen ziyaretçiler, bayram öncesi yapılan bu uygulamadan memnuniyetlerini İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Osman Ünal’a aktardılar.
Ziyaretçiler nostalji yaşadı
Kırklareli merkezde yayın yapmış yerel gazetelerin geçmiş yıllardaki sayılarından bazıları, Kırklareli İl Halk Kütüphanesi arşivinden seçilerek ziyaretçiler ile sergi aracılığı ile buluşturuldu. Kütüphane’nin giriş katında yer alan geçmiş dönem gazetelerinin; haber içerikleri ve basımları dikkatli gözlerce incelendi. Çeşitli yıllardan seçmeler yapılan gazetelerde o günlerde gündemde nelerin bulunduğu ve nelerin haberleştirildiği okurlarca incelendi. Cumhuriyet bayramı sayılarının ayrı bir gözle takip edildiği sergi bir süre daha devam edecek.
Altın okuyucular aranıyor!
Okuduğun Altın Olsun yarışması Kırklareli İl Halk Kütüphanesine yeni okuyucular kazandırmayı hedefliyor. Projede yetişkin ve çocuklarda dereceye giren ilk üçer kişi olmak üzere, kütüphanenin ödünç alma servisinden en çok faydalanan altı okur altın ile ödüllendirilecek. 54.Kütüphane Haftası programları arasında yapılacak ödüllendirme törenine kadar Kırklareli okuyucular bu proje için broşür ve afişler ile teşvik edilecek. Okuyuculara çocuk ve yetişkin dalında verilecek ödüller şu şekilde; birincilere çeyrek altın, ikincilere 1 gram altın, üçüncülere 0.5 gram altın. Ödüller 54.Kütüphane Haftasında düzenlenecek programla verilecek.
Mescit üç aydır
kullanıma açık
Kırklareli İl Halk Kütüphanesi yaptığı içeriksel uygulamaların yanında, kütüphanede ihtiyaç duyulan ve eksikliği hissedilen noktaları saptayarak, çözüme ulaştırıyor. Okuyucuların ve personelin rahatça ibadetlerini yerine getirebilmeleri için mescit bölümü üç aydır kullanılabiliyor. Uzun süre ders çalışmak için kütüphaneden yararlanan öğrenciler, ibadetlerini burada gerçekleştirebilmelerinden duydukları memnuniyeti belirttiler. Kırklareli İl Halk Kütüphanesinde görevli personel de bünyelerinde bulunan mescidin onlar için kolaylık olduğunu ifade ettiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol