"Yaşamımızı savunalım"

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Kırklareli İl Başkanı Ali Osman Topuz ve Lüleburgaz İlçe Başkanı Serkan Varol Atatürk Havalimanında gerçekleşen terör saldırı ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptılar. Açıklamada özetle şunlar kaydedildi;  "Atatürk Havalimanında bir kez daha öldük, bir kez daha yaralandık. Acımızı, öfkemizi anlatmaya artık sözcükler  yetmiyor.

Kaybettiğimiz insanlarımızın yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılara acil şifa dileklerimizi iletiyoruz.
Kanlı katilleri, cihatçı çeteleri lanetliyoruz. İnsanlarımızı, insanlığı vahşetle teslim almaya çalışanlar tarih boyunca olduğu gibi, bugün de eninde sonunda yenilecektir.
Bu katliama karşı her yerde ses verelim. Her yerde birbirimize sahip çıkalım, yaralarımızı birlikte saralım. Türkiye bir katliamlar ülkesine dönüştürüldü.
Güvenli tek bir sokak, tek bir yer kalmadı. Peki tüm olanları 'dünyanın her yerinde olabilir' diye geçiştirmek mümkün mü?
Bu ülke nasıl bu hale geldi? Katiller nasıl o silahları Atatürk Havalimanına kadar sokabiliyor, patlayıcıları şehirden şehire gezdirebiliyor?
Türkiye Suriyeleşti. Bölgesel savaşın tüm odak ve güçlerinin mücadele sahasına dönüştü. Ortaya yaşamanın tesadüflere bağlı kaldığı ülke çıktı.
İnsanların hiçbir yerde can güvenliği kalmadı. Halkın can ve mal güvenliğini sağlayamayan bir iktidar ülkeyi yönetemez. Bunca ölüm sonrasında hiçbir sorumlunun istifa etmediği bir iktidar bu ülkeyi yönetemez.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol