Yaşamı Savunmaya Devam Edeceğiz

Trakya Platformu Kırklareli Dönem Sözcüsü ve Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Göksal Çidem, Trakya’nın olası nükleer güç santrali için öne çıkan bölgelerden görülmesi nedeniyle (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) CİMER’e yazdıkları dilekçe ve verilen cevapla ilgili açıklama gerçekleştirdi.Çidem, CİMER’in verdiği yazılı cevabı da yayınlayarak konunun takipçisi olacaklarını, Trakya’nın haklarını ve yaşamı savunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Trakya Platformu Kırklareli Dönem Sözcüsü ve Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Göksal Çidem, Trakya’da kurulabilecek olası nükleer santral hakkında CİMER’e yazılan yazı ve cevabı sosyal medyada yayınladı. Çidem, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in sözleri sonrası konu hakkında dilekçe yazıp bilgi istediklerini söyledi. Çidem paylaşımında; “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 201 Mart ayında yaptığı açıklamada “ikinci nükleer güç santrali için Trakya'nın daha öne çıktığını belirterek, Yerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Sonuçlara göre kesin yer belirlenecek. Neden Trakya derseniz? İstanbul’u da içine alarak söylüyorum; ülkenin en büyük talep noktası burası” dedi
Yapılan açıklama üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji Ve Uluslararası Projeler Genel Müdürlüğü’ne Trakya'da yaşayan yurttaşlar ve kuruluşlar olarak sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkımız çerçevesinde bilgi edinmemiz açısından Bakanlığa Anayasanın 74. ve 3071 sayılı yasanın 7.maddesi ile 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 11.maddesi uyarınca bilgi verilmesini talep ettik.
Verilen cevapta; “Bu kriterler doğrultusunda ülkemiz çapında farklı bölgelerde yapılan araştırmalar neticesinde sonuçlandırılmış bir çalışma veya kesinleşmiş herhangi bir karar bulunmamaktadır. Şu ana kadar, herhangi bir saha için herhangi bir yetkilendirme süreci başlamamıştır”denilmektedir” ifadelerini kullanarak, konuyla ilgili kamuoyunu da bilgilendirdi.
“Bundan sonra da
bilgilendirmeye ve
süreçleri takip etmeye devam edeceğiz”
Trakya’nın hakkını daima savunacaklarını vurgulayan Çidem; “Bugüne kadar bölgemize gelen projeleri günlük takip ettik. Proje alanında yaşayanları ve bölgemizi bilimsel ve hukuksal verilerle bilgilendirdik.
Bundan sonra da bilgilendirmeye ve süreçleri takip etmeye devam edeceğiz.
Trakya Platformunun kuruluş amacı “Trakya’nın bir bütün olarak ekolojik, kentsel, doğal, çevresel, tarihsel, kültürel değerleriyle birlikte korunması ve gelecek kuşaklara ve zamanlara taşınabilmesi”burada yaşayan tüm canlıların yaşamsal varlık sebebidir.
Trakya’nın değerlerinin, varlıklarının talan edilmesine, ranta açılmasına, sağlıklı ve dengeli bir çevre ve kent yaşamının yok edilmesine, zarar görmesine karşı Trakya’da bu kapsamda ayrı ayrı verilen mücadeleyi bütünlüklü sürdürebilmek ve kurumsal hale getirmek için “Trakya Platformu” kurulmuştur”
Kuruluş ilkeleri kapsamında gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için, doğal ve sosyal yaşam alanlarımızın korunması için bilim ve hukuk kurullarımızın da destek ve katkılarıyla yaşamı savunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol