Yasak; “Hayalleri Kırklareli’nde başladı”

Çağrı Yağız Yasak Futbol yaşamına 7 yaşında Kırklareli’nin Kavaklıspor kulübünde başladı. 01/03/1997 doğumlu olan Çağrı futbola daha küçüklükten oldukça meraklıydı. Futbol hayatına Kavaklıspor’da başlayan Yasak daha sonra Kırklareli’nin Kayaspor kulübüne transfer oldu. Kayasporda 3 sezon geçiren Çağrı oldukça iyi oynadığı maçlarda, göz kamaştıran hızı ve bilek hareketleri ile Dardanelspor yetkililerinin dikkatini çekmeyi başarmıştı. Çağrı Yağız Yasak 3 sezonun sonunda dikkatleri üstüne çekmeyi başardı ve Dardanelspor’a transfer oldu. Burada kariyerine oldukça önemli ve kritik maçlarda oynamasıyla pozitif puan katan, dikkatleri üstünden eksiltmeyen Yasak 3 sezon burada oynadıktan sonrada bu kez teklifi Bursaspor’dan aldı. Transfer teklifleri arasında sadece Bursaspor değil Manisaspor, Göztepe, Akhisarspor gibi bir çok kulüpten önemli teklifler aldı. Fakat yasak kariyerine Bursaspor’un teklifini kabul ederek devam etti. Bursasporda da değerine değer katan genç yıldız futbol hayatına hala Bursaspor da devam etmekte. Güzel oyun tarzıyla milli takım antrenörlerinin de dikkatini çeken Çağrı bu sene U-18 Milli Takımımızın 24-28 Nisan 2017 tarihleri arasında Slovakya’da katılacağı “Slovakia Cup” turnuvası aday kadrosunda mücadele etti.
“Çocukluk hayalimi
gerçekleştirmekten çok mutluyum”
Kırklareli’nin gururu olan Çağrı Yağız Yasak Önadım Medya Gurubuna verdiği röportajda “Çocukluğumun hayalini gerçekleştiriyorum. Hayalimi gerçekleştirmemde her zaman arkamda olan aileme teşekkür diyorum” dedi. Yasak “ Spor hayatıma Kırklareli’nin İlçesi olan Kavaklı beldesinde başladım. Kavaklıspor’da 2007 yılında il lisansım çıktı. Kavaklıspor da oynayışımı beğenen Kayaspor’a transfer oldum. Kayaspor da güzel bir 3 sezon yaşadım. 3 sezonun sonunda Dardelenspor’a transfer oldum. Dardelanspor da 3 sezon oyandım. Dardelenspor’da oynamaya başladığım 2. Sezonda kaptan oldum. O sezonda güzel ve verimli geçti. Geçtiğimiz sene Dardelenspor da kendi lig’imizde gol kralı oldum. O sezon şampiyonada güzel geçmişti. Güzel geçen şampiyonayı da 2 gol ile kapadım. Bu benim için onur ve gurur verici. Müthiş geçen 3 sezonun ardından transfer teklifleri almaya başladım. Trasfer teklifleri arasından bir çok önemli takım vardı. Fakat ben Bursaspor’u tercih etti. Bursaspor’un yanı sıra Manisaspor, Göztepe, Akhisarspor, Bucaspor gibi kulüplerden teklif aldım. Bu kulüplerin bana teklif ve irtibata geçmeleri beni onurlandırdı, mutlu etti. Fakat ben Bursaspor’u tercih etti. Bursaspor’da da güzel bir sezon geçirdim. Geçtiğimiz sezon Bursaspor da attığım 12 gol ve yaptığım 15 asist ile güzel bir sezon geçirdim. Hedefim Bursaspor’un A takımından oynamak. Daha çok çalışıp bunlarında başarıcığıma inanıyorum” dedi.
Şimdi U21 takında
29 Ekim Pazar günü Bursaspor Vakıfköy tesislerinde U21 kategorisi Antalyaspor mücadelesinde Çağrı Yağız Yasal gösterdiği hünerler ve attığı goller ile artık Bursaspor U21 kategorisinde takımın vazgeçilmezi oldu.
“Çalışarak hedeflerime ulaştım”
Kırklareli’nin adını ülke çapında duyuran genç yıldız, hedefinin giydiği formanın hakkını vermek olduğuna dikkat çekerek; “Kendime her zaman güvendim ama hiçbir zaman en iyi olmak gibi bir hayalim olmadı. Benim hedefim, nerde olursa olsun giydiğim formanın hakkını vermek ve kendimden takdirle söz ettirmek. Zaten bunları yaptığınız zaman “EN İYİ” olursunuz. Tabii ki bu o kadar kolay bir şey değil. Çok çalışmak, sabretmek ve en önemlisi de yaptığımız işi sevmemiz lazım. Ben yaptığım işi fazlasıyla seviyorum ve yükselebilmek adına elimden gelen her şeyi yaparak, ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğim” dedi.
“Hedef olduğu zaman her zaman başarıya ulaşırsın”
Yasak, sporcunun topluma faydalı olması gerektiğine vurgu yaparak; “Çok yetenekli olmanız ya da çok özel yeteneklere sahip olmanız, futbol gibi takım oyunlarında her zaman size yardımcı olmaz. Burada önemli olan takım arkadaşlarınızla iyi diyalog kurabilmek, takım oyununa yatkın olabilmektir. Bu da iyi bir birey olmaktan geçer. Sporcu her zaman ilk olarak topluma faydalı biri olmalıdır. Eğer bunu başarırsanız, hem spor da hem de normal hayatınızda iyi noktalara gelirsiniz” diyerek düşüncelerini dile getirdi. Önadım Medya Gurubu olarak başarılarının devamını diliyoruz.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Başarıların daim yolun ve bahtın açık olsun. Allah CC.seni sakatlıktan korusun attığın şutlar gol olsun..İlimizi yurtiçin ve yurtdışında gururla temsil ettiğini biliyoruz. Bu yolda başarılar dilerim. Ağbin..