Yardımseven olmak kanımızda var

TOKİ Ahmet Cevdet Paşa İlkokulu/Ortaokulu’nda dün “Beşi Bir Yerde” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Kırklareli Vali Yardımcısı Emre Öztürk, Türk Kızılayı Kırklareli Şubesi Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, okul personeli ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte ilk olarak kodlama sınıfının açılışı gerçekleştirildi. Okul Müdürü İbrahim Erginsoy oldukça maliyetli olan kodlama sınıfını Okul Aile Birliği ve yardımseverlerin desteğiyle kurduklarını belirtti. Burada bir vizyon yarattıklarının altını çizen Erginsoy “Burada 5 ve 6. sınıftan başlayarak eğitimlerimizi vereceğiz. Biz bu projede üniversiteden de destek alıyoruz. Kalkınma Ajansı ve Üniversite ile protokolümüzü yaptık. 

İnşallah her okulumuza böyle bir sınıf kazandırmak istiyoruz. Bu konuda bağışçılarımızın ve velilerimizin katkılarını her zaman arkamızda görmek istiyoruz. Umuyoruz ki devamı gelir. Aynı zamanda tasarımı da biz yaptık ve Kırklareli’nin kendine ait kelimelerini kullandık. Bu nedenle “Kodla Kadam” ismini tercih ettik.” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerimize vizyon katacağız
Okul Müdürü İbrahim Erginsoy’dan sonra söz alan Okul Müdür Yardımcısı ve Bilişim Öğretmeni Fatih Keskin bu sınıf ile öğrencilere vizyon katacaklarını belirterek “ Bu sınıfta çok iyi işler yapacağımızı düşünüyorum. Burada ‘Programlanabilir Elektronik Devreler’ konusu bizler için çok önemli. Bu program ile park sensörünü öğreteceğiz. Led ekranımızla çeşitli çalışmalar yapacağız. Bu elimde gördüğünüz devre ile trafik ışıklarının uygulamasını yapacağız ve zamanını biz kendimiz ayarlayacağız. Biz burada basit robotik eğitim vereceğiz. Onların seviyelerinde bir altyapı oluşturarak bir vizyon katacağız. Bu eğitimin üstüne lise ve üniversitede öğrenciler bu çalışmalara devam ettiği zaman tam anlamıyla orada konuya hakim olacaklar. Bu uygulamadan tüm öğrencilerimiz faydalanacak. Scratch eğitimi vererek bizde kendimizi güncelliyoruz. Biz burada bir başlangıç yaptık. Öğrenciler scratch eğitimini bitirdikleri zaman programlanabilir elektronik devreleri programlayacağız. Burada bolca uygulama yapacağız. Halihazırda internette bununla ilgili birçok uygulama bulabilirsiniz. Basit bir şekilde öğrencilerimizle çizgi izleyen robot gibi basit uygulamaları yapacağız. “ dedi.
Kodlama sınıfının açılışının ardından Kızılay kumbarasının dernek başkanına teslimi gerçekleştirildi. Çocuklar kumbaralarını küçük ritüelleri ile Kızılay Başkanı’na teslim ettiler ve ardından okulda bulunan yetkili kişiler Kızılay’a yardım amacıyla 2868’e kısa mesaj gönderdiler.
Takas Dükkanı 3 yıldır hizmet veriyor
Yardım ritüeli sonrasında Takas Dükkanı açılışı (Swap Shop) yapıldı. Swap Shop’un kurucularından olan İngilizce öğretmeni Hilal Katı Ermiş takas usulüyle 3 yıldır çok güzel işler yaptıklarını belirterek “ Normalde ingilizce kıyafet isimlerini çocukların öğrenmesi için açtığımız dükkan çok şükür bugün bir takas ve dayanışma dükkanına dönüştü. Bugüne kadar yaklaşık 300 kişiyle iletişim kurduk. Daha da çok olacak. Ancak benim için rakamlardan çok günüllülerimin kişisel gelişimi önemli. Günüllülerim dükkanı açıyorlar, kendileri nöbetlerini tutuyorlar. Tamamıyla takas usulüyle 3 yıldır burada çok güzel bir işi yapıyoruz. Bizim bu Swap Shop ile ilgili bundan sonra 2 hayalimiz var. İlk olarak velilerimiz ve öğrencilerimiz dışında başka birilerine de yardımcı olmak istiyoruz. 2. olarak ise diğer okulların da bunu örnek alıp yapabilmesini umut ediyoruz. Bu iki hayalimizi bundan sonra gerçekleştirebilmek için bu yıl ki açılışı bu şekilde sizlerle birlikte yapmak istedik. Böylelikle faaliyetlerimizin duyulup örnek olmasını amaçladık. Umuyorum ki hedeflerimizi gerçekleştiririz. Gelen herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Takas Dükkanı’nın açılışının ardından kan bağışı yapıldı ve etkinlik sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol