“Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’’

Kırklareli İnşaat Sanatkarları Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Ergun Selçuk ve yönetim kurulu yaklaşan oda seçimleri öncesi tam kadro olarak Önadım Medya Grubunu ziyaret etti. Oda Başkanı Ergun Selçuk, gazetemize yaptığı
açıklamalarında; ‘’Ben 2002’den beri oda başkanıyım.
Klasik bir laf olacak ama yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’’ dedi.

13 Ocak Cumartesi saat 12.00'de Esnaf ve Sanatkarlar Düğün Salonundan genel kurulları gerçekleşecek Kırklareli İnşaat Sanatkarları Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası kurultayında mevcut başkan Ergun Selçuk tekrardan aday. Seçim öncesi Başkan Selçuk, Önadım Medya Grubuna, yönetim kurulu listesinde yer alacak yol arkadaşlarıyla beraber nezaket ziyaretinde bulundu.
Önadım Medya Grubu çalışanlarının seçim hakkında sorularını yanıtlayan Kırklareli İnşaat Sanatkarları Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Ergun Selçuk, Kırklareli’nde yer alan 28 oda arasında en aktif olanlardan biri olduklarının altını çizdi. Oda başkanlığını devraldığı günden beri gelişim ve ilerleme kaydettiklerini ifade eden Başkan Selçuk, yeni dönem öncesi üyelerine umut saçtı.
Gazetemize yaptığı açıklamada Kırklareli İnşaat Sanatkarları Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Ergun Selçuk; ‘’Seçim 13 Ocak Cumartesi günü saat 12.00’de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Düğün Salonunda yapılacaktır. Bütün üyelerimizin oy versin, vermesin gelip seçimi görmelerini bizlere soru sormalarını, ne işleri yaptığımızı incelemelerini isteriz.
Ondan sonra ellerini vicdanlarına koysunlar ve değerlendirsinler. Ona göre karar versinler. Biz demokrasiye inanan insanlarız. Sandıktan çıkana saygı duyarız. Sandıktan çıkacak her türlü sonuçta, bizim kabulümüzdür’’ dedi.
‘’2002’den beri oda başkanıyım’’
Yaptıkları icraatları seçim öncesi ziyaret ettiği Önadım Medya Grupları haber kadrosuna anlatan Başkan Selçuk; ‘’Yaptığımız icraatlara gelirsek; öncelikle üye temizliğine başladık. Üyeleri tek tek gezdik. Kendimizi onlara tanıttık. Beraber neler yapabiliriz diye düşündük.
‘’Odamızda 19 değişik meslek grubu var’’
Bizim, İnşaat Sanatkarları Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası kozmopolit bir oda. Sadece elektrikçilere ait değil. Yaklaşık 19 tane değişik meslek grubu var. Hepsine eşit mesafede durabilme bu kadar karışık üyede mümkün değil’’ dedi.
‘’Seminer, fuar ve kurslar
düzenledik’’
2002’den beri yaptıkları faaliyetleri anlatan Başkan Selçuk; ‘’Biz geldiğimizde ihtisas odası olduğumuz için gelişen teknolojiyle birlikte üyelerimize ne artı katabiliriz? Mesleki gelişimleri ve gelişen teknoloji ile birlikte. Bilhassa elektrik elektronik grubuna ne katabileceğimizi düşündük. Sürekli değişen ve yenilenen bir grup. Bununla birlikte fuarlara başladık. Seminerlere başladık. Kurslar düzenledik. Hem bizim üyelerimizin hem de diğer oda üyelerinin önünü açtık. Birçok yaptığımız işin kulaktan dolma olduğunu gördük. Bunlarla ilgili teknik çalışmalarını başlattık.
Odamızı Kırklareli’nin en üst seviye odaları arasına soktuk. Bugün baktığımızda odamızın yerini aldık. Bizden daha fazla üye sayısı olan odalar var. Bunlar hala kiralık halde kalırken, biz kendi yerimizi aldık. Düzenimizi kurduk. Ben başkan olarak odamızı 2 dönem Ankara’da federasyonun denetim kurulu başkanı olarak temsil ettim. 3 dönem esnaflar birliği yöneticisi olarak temsil ediyorum. 5362 sayılı kanun çerçevesinde yapmamız gereken her şeyi yaptık’’ dedi.
‘’Üyelerimizin sorunlarını çözmeye çalıştık’’
Başkan Selçuk;’’Üyelerimizin belediyeyle ilgili planajla ilgili, bayındırlıkla ilgili diğer kamu ve kuruluşlarıyla ilgili ne sıkıntısı varsa, bunu çözmeye çalıştık. Bir çoğunu da çözdük.
15 yıllık süre zarfında, üyelerimizin aleyhine olacak veya şahsi menfaatlerimizi hiçbir zaman gözetmedik. Bu kadar kozmopolit bir odada her kesime eşit mesafede duramıyorsunuz. Bunun neticesinde haliyle demokratik ortamlarda olduğu gibi bizde de rakipler çıktı geçmişte, bugün de rakip var. Arkadaşların eleştirilerini duyuyoruz. İşleyen bir oda olduğumuz için haliyle 270 kişi içinden 7 kişi yönetim, 3 denetim, 10 yedek olmak üzere 20 kişilik bir liste yapılıyor. Baktığımızda sıkıntımız seçimden ziyade liste yapabilmek. Seçimi yaparken mesleki durumu gözetmemiz lazım. Siyasi ve bölgesel konumu gözetmen lazım. Bu yüzden kırılma ve darılmalar oluyor’’ dedi.
‘’Bu dönem final dönemimiz
olacak’’
Son defa oda başkanlığına aday olacağını gazetemize belirten Başkan Selçuk, yaptığı açıklamasında; ‘’Öğrencilerimiz burs verdik. Oda yerimizi kendimize aldık, üyelerimiz için kurslar seminerler düzenledik. Üyelerden gelen ne fikir varsa; imkanlar dahilinde kanunlar çerçevesinde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizim gibi belli noktaya gelmiş arkadaşlarla, genç arkadaşları kaynaştırıp bir dahaki dönemde Allah kısmet ederse bu dönem bir final diyerek, diğer arkadaşlarımızın önünü açmak, ondan sonra yardımcı olabilmek istiyoruz’’ dedi.
‘’Odamızı daha üst seviyeye taşıyabilmek istiyoruz’’
Seçim vaadlerini gazetemize bir bir sıralayan mevcut Oda Başkanı Ergun Selçuk; ‘’Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışan meslek gruplarında çalışan üyemiz çok fazla. Bunların ustalık ve kalfalık belgelerini sağlamak istiyoruz. Odamız Aral Pasajında, diğer odalara bakarak, güzel konumda olmasına rağmen odamızı daha üst seviyeye taşıyabilmek istiyoruz. Daire tipi oda merkezi yapmak istiyoruz. İçinde toplantı salonunun olabileceği bir oda merkezini kurmak istiyoruz. Proje ile iş yapan elektrikçi arkadaşlarımız da var. Önümüzdeki dönemde sözleşmeli bir oda personeli alarak projelerini, ruhsata tabi olmayan projelerini basit projelerini odamızda çizmek istiyoruz. İş başlama, bitiş dosyalarımızı odamızda hazırlamak, elektrikçi arkadaşlarımızı bu bürokrasi işleriyle fazla uğraştırmamak için bunun bu şekilde yapmak istiyoruz’’ dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol