"Yapılandırmada son gün 1 Şubat"

Kırklareli Defterdarı Mehmet Durusoy yaptığı açıklamada, 17 Kasım tarihi itibari ile başlayan yapılandırma başvurularının, 1 Şubat Pazartesi günü sona ereceğini hatırlattı. Durusoy, yapılandırma fırsatından yararlanmak isteyen vatandaşların başvurularını son güne bırakmamaları konusunda uyarıda bulunurken; "Ayrıca yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların (para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile taşınmazlar) 30 Haziran 2021 tarihine kadar milli ekonomiye kazandırılması durumunda vergi alınmayacak ve vergi incelemesi yapılmayacaktır" dedi...

Önadım Haber
Kırklareli Defterdarı Mehmet Durusoy yapılandırma fırsatından faydalanmak için son günün 1 Şubat 2021 Pazartesi günü olduğunu, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında hatırlattı. Yoğunluk yaşanmaması adına vatandaşların başvurularını son güne bırakmamalarını önemle vurgulayan Durusoy, ayrıca yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların 30 Haziran 2021 tarihine kadar milli ekonomiye kazandırılması durumunda vergi alınmayacağını ve vergi incelemesi yapılmayacağını söyledi.
Durusoy açıklamasında şunları kaydetti;
"Bilindiği üzere Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki 7256 sayılı Kanun, 17 Kasım 2020 tarihli ve 31307 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 

Söz konusu Kanun ile;
Vergi dairesine ödenmemiş vergi ve diğer borçlara bağlı gecikme zamları ve faizleri yerine Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında güncelleme yapılması, vergi aslına bağlı cezaların (vergi ziyaı cezası) tamamının silinmesi, vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının %50’sinin silinmesi, motorlu Taşıtlar Vergisi borcuna bağlı faizler yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılması, öğrenim ve/veya katkı kredisi borçlarına bağlı gecikme zamları yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılması, peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %90 indirim yapılması, trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarının peşin ödenmesi halinde asıllarında %25 indirim yapılması, taksitli ödeme seçeneğinin tercih edilmesi halinde ilk taksitin süresinde ödenmesi şartıyla, ikinci taksit ödeme süresi içinde geri kalan taksitlerin tamamının ödenmesi halinde; Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %50 indirim yapılması ve trafik para cezaları ve diğer idari para cezaları asıllarında %12,5 indirim yapılması kararlaştırılmıştı.
Ayrıca; Yapılandırılan tutarların peşin veya ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12, 18 eşit taksitler halinde ödenmesi, yapılandırılan borçları anlaşmalı bankaların banka kartı ve kredi kartı ile ödenmesi, vadesi 31/12/2014 tarihinden önce olan aslı 100 TL ve altındaki borçların silinmesi, 7143 sayılı Kanun kapsamında devam eden borçların yeniden yapılandırılması ve 6183 sayılı Kanun kapsamında tecili devam eden borçların yeniden yapılandırılması gibi çok önemli imkanlar getirilmiştir.
Başvuru süresi bir ay uzatıldığından Kanundan yararlanmak isteyenler için 01 Şubat 2021 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmektedir.
Ayrıca, yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların (para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile taşınmazlar) 30 Haziran 2021 tarihine kadar milli ekonomiye kazandırılması durumunda vergi alınmayacak ve vergi incelemesi yapılmayacaktır. Tüm Mükelleflere Duyurulur."
(F. Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol