Yapılandırmada Son Hatırlatma

Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürü Av. Tahsin Halcı, 7143 sayılı yapılandırma kanunu hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılandırmanın çok büyük bir fırsat olduğunu ve vatandaşlarca mutlaka değerlendirilmemi gerektiğini kaydeden Halcı, vatandaşları 31 Temmuz 2018 tarihine kadar başvuru yapmaya çağırdı. 

“7143 sayılı Yapılandırma 2018 Mart ayı ve öncesi dönemlere ait bu Kanunun yayımı tarihinden önce tahakkuk ettiği halde bu Kanunun yayım tarihi itibariyle ödenmemiş olan, 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c) bentleri kapsamındaki sigortalılık statülerinden kaynaklanan; sigorta primi, emekli keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, bu Kanuna göre yapılan başvuru tarihi itibariyle ilgili mevzuatına göre ödenmesi imkanı ortadan kalkmamış isteğe bağlı sigorta primi ve topluluk sigorta primi, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ilgili kanunları gereğince takip edilen damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı, idari para cezaları, iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz bağlanan gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak prim borçlarını kapsamaktadır.
7143 sayılı yapılandırmaya son müracaat tarihi 31 Temmuz 2018’dir. Çok büyük kolaylıklar sağlayan bu yapılandırmanın büyük bir fırsat olduğu ve bu fırsatın kaçırılmaması çok önemli.
Bu fırsat için başvuru süresinin daha sonra uzatılmayacak. Vatandaşlar 31 Temmuz 2018 tarihine kadar başvurularını yaparak bu fırsattan mutlaka yararlanmalı” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol