“Yaklaşık 5.000 öğrenci kayıt yaptırdı”

Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından dün Kapalı Spor Salonu’nda İl Spor Merkezleri açılış töreni gerçekleştirildi. Yoğun katılımla yapılan yaz spor okulları açılış töreninde yaklaşık 5.000 öğrenci kayıt yaptırdı. Öğrenciler yaz spor okullarında 16 farklı branşta boy gösterecek.

Kırklareli Kapalı Spor Salonu dün hem 29 Haziran 1938 yılında kurulan Spor Genel Müdürlüğü’nün kuruluş yıldönümüne hem de 2019 Yılı İl Spor Merkezleri açılış törenine ev sahipliği yaptı. Yaz spor okullarının bu yıl ki açılış töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu bir konuşma gerçekleştirdi.
“Kurslar 2 ay boyunca
devam edecek”
Yaz spor okullarında kursların 2 ay boyunca devam edeceğini belirten Emrah Yüksel Babuşçu, “Sporu toplum içinde alışkanlık haline getirebilmek, sevdirmek, özellikle çocuk ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, vatanını milletini seven, hoşgörülü, arkadaşlık duygulan gelişmiş, iyiyi güzeli seçebilen, elit sporcular yetiştirerek spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak, milletlerarası alanda üstün başarılar elde edebilecek yetenekli sporcular yetiştirmek Gençlik ve Spor İ1 Müdürlüğünün ana görevlerindendir. Bu amaçla her yıl olduğu gibi bu yıl da İl Spor Merkezleri ve Yaz Spor Okullarımız bugün itibariyle açılarak faaliyet göstereceklerdir. 29 Haziran 1938 yılında kurulmuş olan Spor Genel Müdürlüğü bu yıl 81. yılını kutluyor. Türkiye’de her yıl 2 ay süren yaz spor okulları Kırklareli ilimizde bugün başlıyor. İl merkezimizde yaklaşık olarak 5.000 sporcu, ilçelerimize de kattığımız zaman 10.000 sporcu ile 16 farklı branşta 2 ay boyunca kurslarımız devam edecek. “ dedi.
“Sporcularımız 16 farklı branşta boy gösterecekler”
Buradan çıkacak olan sporcuların gelecekte önemli başarılar elde edeceğine inandığını vurgulayan Babuşçu, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim.’ sözüne istinaden il merkezinde 19 antrenör, il genelinde 31 antrenörümüzden isteğimiz ahlaklı ve saygılı sporcular yetiştirmeleri. 16 farklı branşta Avrupa şampiyonları, dünya şampiyonları ve olimpiyat şampiyonları sizlerin aranızdan çıkacak çocuklar. Bu vesileyle yaz spor okulları ilimize hayırlı olsun, teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Yüzme Bilmeyen Kalmasın”
projesinde görev alan personeller ödüllendirildi
Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, konuşmasının ardından “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında eğitim veren personele Vali Osman Bilgin tarafından gönderilen başarı belgelerini takdim etti. Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi ile ilkokuldan ortaokula geçen tüm öğrencilere yüzme öğretmeyi amaçladıklarını belirten Emrah Yüksel Babuşçu, “Türkiye’nin tüm illerinde olduğu gibi bizim ilimizde de ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapsamında ocak ayından bugüne kadar yaklaşık 2.000 ilkokul öğrencisine yüzme öğrettik. Önümüzdeki yıl da bu proje devam edecek inşallah. Biz Kırklareli’nde ortaokula geçmeden önce tüm öğrencilerimizin yüzmeyi öğrenmesini hedefliyoruz. Buradaki personellerimizin de bu projede emekleri büyük. Sayın Valimiz de başarılarından dolayı personellerimize başarı belgeleri gönderdi.“ şeklinde konuştu. Programın devamında basketbol, karate, güreş, jimnastik ve Thrace Dans Grubu’nda yer alan sporcular branş gösterilerini sergilediler ve program sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol