Yakalanan göçmen sayısı 264’ü buldu

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı’nın son 1 haftada yakaladığı göçmen sayısı 264’ü buldu. Yakalanan toplam 264 göçmenin yanı sıra bu kişileri Avrupa’ya götürmeye çalışan 12 organizatör de yakalandı. Bu kişilere ait aralarında ticari taksilerinde olduğu 12 araca da el konuldu. Yakalanan düzensiz göçmenlerin çoğunluğunu Suriye, Filistin, Afganistan, Fas ve Tunus vatandaşlarının oluşturduğu görüldü.

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığınca 15 Nisan 2022 tarihinde düzensiz göçle mücadele faaliyetleri kapsamında il genelinde huzur-güven uygulamalarının yanı sıra Kırklareli’ne giriş ve çıkış yapılabilen farklı güzergâh ve noktalarda koordineli bir şekilde “Şok Uygulamaları” düzenlendi.
Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şube Müdürlüğünün koordine ettiği faaliyete İstihbarat, TEM ve KOM birimleri de destek verdi. 
Yapılan uygulamalar sonucu özellikle İstanbul’dan getirilerek Bulgaristan üzerinden Avrupa ülkelerine gönderilmeye çalışılan 125 düzensiz göçmenle birlikte bunlara organizatörlük yapan 12 organizatör yakalandı. 
Diğer yandan ani şok uygulamalarıyla birlikte Bulgaristan sınır hattının hemen gerisinde Jandarma tarafından son bir hafta içerisinde icra edilen önleyici kolluk devriyesi faaliyetlerinde ise Bulgaristan sınır güvenlik güçlerince Türkiye’ye geri itildikleri tespit edilen 139 düzensiz göçmen yakalanarak Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.
Düzenlenen operasyonlarda yakalanan toplam 264 düzensiz göçmeni taşımada kullanıldığı tespit edilen 3‘ü ticari taksi olmak üzere toplam 12 araca da el konuldu.
Yapılan kontrollerde düzensiz göçmenlerin çoğunun Suriye, Filistin, Afganistan, Fas ve Tunus uyruklu olduğu anlaşıldı.
Yakalanan organizatör ve düzensiz göçmenlerle ilgili adli ve idari işlemlerin devam ettiği bildirildi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol