Yağmur yağdı Venedik olduk!

Kırklareli’nde yine yağmur yine alt yapı faciası sahnedeydi. 21 Eylül sabahın erken saatlerinde etkili olan yağmur yağışıyla birlikte alt yapı eksiklikleri yeniden gün yüzüne çıkmaya başladı. Yağışı kaldıramayan alt yapı sistemi nedeniyle sokaklar akan sular ile doldu taştı. Çalışmaların olduğu alanlardaki topraklar ise mazgalları doldurdu.

Kırklareli’nde sabah 06.00 saatlerinden sonra etkili olmaya başlayan yağmur yağışı, şehirde yine hüsrana uyanılan bir sabah yaşattı.
Yağmur sularının merdivenlerden alçakta kalan sokaklara akmasıyla birlikte, işe giden insanların peşinden koşan yağmur suları, yine sokaklarda kaldı. Su birikintilerinin her dakika artmasıyla birlikte Venedik’e benzemesi ise Avrupa şehriyiz dedirtti!!!
Venedik’ten manzaralar
Sabahın erken saatleriyle birlikte etkili olmaya başlayan yağmur, mazgalların da etrafında birikti. Özellikle yüksek sokaklardan alçak sokaklara doğru akan sular, şehir merkezi ve çevresinde adeta Venedik’ten manzaralar oluşturdu.
Çalışmalar katmerlendi
Yağmur sularıyla birlikte çalışma yapılan Karaumur Caddesi’nden Dingiloğlu Parkı’na doğru akan sular beraberinde kumları da sürükledi. Kumlardan dolan mazgallar yağmur sularını da alamadı.

Köy yollarını andıran Karaumur Caddesi’nde su birikintileri, kum tepecikleri görenleri de şoke etti. Çalışmaların olduğu alanda karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar, dakikalarca geçebilecekleri yerleri arayıp durdular.
Vatandaş tepkili; “Geçici
çözümler istemiyoruz”
Kırklareli genelinde birçok ev ve iş yerinin yağıştan dolayı mağduriyet yaşadığı günde, vatandaşlar Kırklareli Belediyesi’ne tepki gösterdi. Belediye’nin gerekli çalışmaları ve önlemleri zamanında yapmamasından dolayı tepki gösteren vatandaşlar, her yağmurda aynı mağduriyeti yaşamaktan yorulduklarını ifade ederek, yetkililerin bu soruna artık geçici değil kalıcı bir çözüm bulmasını istedi.
Yol kaldırım değil alt yapı…
Kırklareli genelinde yapılan yol ve kaldırım çalışmalarından daha önemli olan alt yapı çalışmalarına bir an önce ağırlık verilmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, mağduriyetlerinin de giderilmesini bekliyor. Yol ve kaldırım çalışmalarından önce alt yapı çalışmalarıyla birlikte yaklaşan kış aylarını vurguladı. Kış ayları boyunca aynı sorunu yaşamak istemediklerini dile getirdi.
Yağışlar artacak
Yaklaşan kış aylarıyla birlikte kış mevsiminin bu şartlarda zor geçeceğini dile getiren vatandaşlar, bir an önce gerekli alt yapı çalışmalarının yapılmasını bekliyor. Özellikle dükkanlara giren taşkın sularından birçok esnaf mağdur oldu. Dükkanlarından yağmur sularını çıkarmakla uğraşan esnaf, alt yapının yol ve kaldırımlardan daha önemli olduğunu dile getiriyor.
Önümüz kış,
ufukta yağmur suları var…
Yaklaşan kış aylarından dolayı yağışlarından artmasıyla birlikte yaşanabilecek durumlara dikkat çeken vatandaşlar, yetkililerin bu konuyu nasıl görmezden geldiğini sorarak isyan etti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. mevsim değişirken kırklarelideki yol vs çalışmaları bitirilemedi. her yağmurda daha kötü tablo olacağı şimdiden belli. bu vakte bırakılır mı bu işler. belediye çiçek böcek heykel şenlik derken acil hizmet bekleyen konulardan uzaklaşıyor. sağolsun ona da YAŞŞA BAŞKAN NAPARSAN YAP ARKANDAYIZ diyen bir alkışçı tayfası var. o ne yapsın ? HALKIM NASIL DA MEMNUN diye düşünüyor olmalı.