Yağlı Tohumlar Kooperatifi mevcut başkanla devam dedi

250 Sayılı Kırklareli Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifi’nde Olağan Genel Kurulu yapıldı. 17 Kasım Cumartesi Paşa Kafe’de yapılan genel kurula ilimizde bulunan üreticiler katıldı. 2 liste olarak girilen seçimde mevcut başkan Mustafa Özırmak ve muhalif liste olarak seçime giren Özgür Uygul yarıştı. 651 kooperatif ortağının oy kullandığı seçimin sonucunda Oyların büyük çoğunluğunu alan mevcut Başkan Mustafa Özırmak yeniden başkan olarak seçildi.

Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifi’nde seçim heyecandı yaşandı. 2 aday ve yönetim kurulunun yarıştığı seçimler 17 Kasım Cumartesi saat 12.00 itibariyle başladı. Genel Kurul başlamadan önce mevcut başkan Mustafa Özırmak kürsüye gelerek geride bırakılan iş yılı hakkında ortaklara bilgi verdi.
Genel kurul ilk olarak divan teşekkülünün oluşturulması ile başladı. Divan teşekkülü oluşturulduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında geride bırakılan dönem yapılanlar ile ilgili faaliyet ve denetim raporları okundu. Raporların kabul edilmesinin sonrasında seçim kısmına geçildi.
“İşleyişte sıkıntıların neler olduğunu biliyorum”
Seçimlere başlamadan önce adaylar kürsüye gelerek kendileri tanıttı ve neden başkan olmaları gerektiğinden bahsetti. Kürsüye ilk olarak muhalif aday Özgür Uygul geldi. Uygul kooperatifi şeffaf bir yönetim anlayışıyla yöneteceğini belirtti. İşleyişte sıkıntıların neler olduğunun bilincinde olduğunu ve bunları değiştirmeye talip olduğunu vurguladı. Mal satımlarında kooperatif ortaklarının mağdur olduğunu söyleyen Uygul, bu mağduriyetleri gidereceğini ifade etti. Kooperatifteki bazı teknik konuları da daha iyi düzeye getireceğinden bahseden Uygul, kooperatif ortaklarından oy istedi.
Uygul’un konuşmasının sonrasında kürsüye gelen mevcut başkan ve yeniden olan Mustafa Özırmak, rakibi Özgür Uygul’a cevap verdi. Kendi yönetim anlayışında şeffaflığın olduğunu vurgulayan Özırmak gelen herhangi bir ortağı geriye çevirmediğini çalışmalarını sonuna kadar yaptığını savundu. Uygul’un vaatlerinin genel merkez ile alakalı olduğunu sözlerine ekleyen Özırmak, “Tepeden izin almadan çivi çakamazsın” diyerek rakibine cevap verdi. Mal satımlarında hakkaniyetli davrandıklarını söyleyen Özırmak, belirlenen tutarın dışına çıkamadıklarını belirtti.
Taraflar birkaç kez daha kürsüye gelerek birbirlerinin sözlerine cevap verdi. Konuşmaların sonrasında seçimlere geçildi. Mustafa Özırmak ve yönetim kurulu seçimlere beyaz liste ile Özgür Uygul ve yönetim kurulu ise seçimlere yeşil liste ile girdi. 651 kooperatif ortağının oy kullandığı seçimde oyların büyük çoğunluğunu alan Mustafa Özırmak 250 Sayılı Kırklareli Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifi’nin başkanı seçildi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol