Yağ oranı yüzde 50 olarak ölçüldü

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde, hasat edilen sezonun ilk ayçiçeğinin alımı düzenlenen törenle gerçekleştiildi. Pınarhisar Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nde düzenlenen törende, ilk ayçiçeği alımı Ahmet Daye tarafından hasat edilen ayçiçeği ile yapıldı. 11 dönümlük tarlasından toplamda 1842 kg ayçiçeği elde edilirken ay çiçeğinin yağ oranı yapılan ölçümden sonra yüzde 50,67 olarak belirlendi. 

S.S. 296 sayılı Pınarhisar Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinde 6 Ağustos Pazartesi gününde sezonun ilk ayçiçeği alımı gerçekleştirildi. Ay çiçeği alım törenine Kooperatif Başkanı Salih Köse, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Kütükoğlu, Ali İnan, İlçe Emniyet Müdürü Hüsnü Uz ve Pınarhisar ilçesinde ki üreticiler katılım gösterdi.
İlimizde çiftçilerimizin en çok ürettiği ekinlerin başında gelen ayçiçeğinin ilk alımı yapıldı. Çiftçinin el emeği, göz nuru ile tarlalarını işleyerek hazırladıkları topraklarında yetişen ayçiçeği olgunlaşma döneminin ardından toplanarak satılmaya başlandı.
Yağ oranı üreticilerin yüzlerini güldürdü
Ahmet Daye isimli merkez üreticisinin 11 dönümlük tarlasından toplamda 1842 kg ayçiçeği elde edilirken dekar başına 167 kg olarak hesaplandı. Ayçiçeğinin yağ miktarı ölçümü hızlı yağ tayin
cihazında hesaplanmış olup buna göre yağ miktarı % 50,67 olarak bulundu. Yağ oranının yüksek olması üreticilerin yüzünü güldürürken sezonun iyi geçeceğinin işareti olarak yorumlandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol