"Ya takım olarak diriliriz ya da birey olarak ölürüz"

Spor Toto 2. Lig temsilcimiz Kırklarelispor, 7 Şubat 2016 Pazar günü Kahramanmaraşspor deplasmanından puansız döndü. Ligde üst üste aldığı kötü sonuçlarla birlikte taraftarını ve halkını üzen, puan cetvelinde 7. sıraya kadar gerileyen yeşil beyazlı ekip, bugün itibariyle haftasonu oynayacağı Anadolu Üsküdar maçının hazırlıklarına başlayacak. Kırklarelispor Yardımcı Antrenörü Fatih Bara, oynayacakları bu maçın çok kritik olduğunu, Anadolu Üsküdar maçına "Ya takım olarak diriliriz ya da birey olarak ölürüz" parolası ile çıkacaklarını söyledi

İkinci yarıya kötü başlayan ve geride kalan 4 haftada oynadığı maçlardan yalnızca 2 puan çıkarabilen 2. Lig temsilcimiz Kırklarelispor, Kahramanmaraşspor mağlubiyetini telafi etmek adına, mutlak galibiyet istiyor. Ligde son maçında Kahramanmaraş deplasmanından son dakikalarda yediği gol ile birlikte eli boş dönene yeşil beyazlı temsilcimiz, bu başarısızlığın sebebinin temelinde ne yattığını çözerek, lige yeniden tutunmak istiyor. Kadrosunu güçlendiren, yeni stadına kavuşan, seyircisi ile buluşan ve ligin ilk yarısında fırtına gibi esmesine rağmen, bunu ikinci yarıya yansıtamayan temsilcimiz, Anadolu Üsküdar maçına "Ya takım olarak diriliriz ya da birey olarak ölürüz" parolası ile çıkacak. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kırklarelispor Yardımcı Antrenörü Fatih Bara, "Her hafta yoğun tempoda hazırlanıyoruz maçlara. Elimizden gelen neyse, onu yapmak için gayret gösteriyoruz. Kimse işini hafife almıyor, kimse elinden gelenin daha azını yapmıyor. Aksine herkes olduğundan daha fazla çaba sarf ediyor fakat olmuyor. Bir türlü üzerimizdeki kötü bulutları dağıtamıyoruz. Kahramanmaraşspor karşılaşmasında takım görüntüsünden uzak,vasat bir performans gösterdik. Hücumda girdiğimiz birkaç net pozisyonu değerlendiremezken,orta alandaki çabamız oyunu değiştirmeye yetmedi. Buna en güçlü olduğumuz hat olan savunma hattımızdaki bireysel hatalarda eklenince maçtan yenik ayrıldık" dedi.
"Bahanelerin arkasına
saklanamayız"
Konuşmasına devam eden Bara, şu ifadelere yer verdi; "Rakip yönetici ve oyuncularında kabul ettiği 87.dakikada yediğimiz penaltı golünden önce verilmeyen ofsayt pozisyonu da maçın skorunu etkiledi. Bunu bahane olarak ortaya koymayacak kadar özeleştirimizi yapmamız gerekiyor. Her ne kadar haksızlığa uğrasak da bu kötü futbolumuzu halı altına süpürmekten başka bir anlam taşımaz ve bizlere hiçbir şey kazandırmaz. Kaybettiğimiz özgüvenimizi yeniden kazanmak adına bu haftaki Anadolu Üsküdar karşılaşması bizim için play off yolunda en keskin viraj olacak. Bu virajı dönerek eksilerde olan moral motivasyonumuzu nötre çıkarmayı istiyoruz. "Bu maça ya takım olarak diriliriz ya da birey olarak ölürüz" parolasıyla çıkacağız. Aldığımız kötü sonuçlara rağmen ligdeki yerimizi kaybetmememiz bir şanstır. Ancak bu hafta bu şans kapımızı tekrar çalmayabilir. Bu yüzden işimizi şansa bırakmayıp kendi düştüğümüz bu durumdan yine kendimiz kurtulmalıyız."
"Gerekli tüm konuşmalar yapılacak"
"Takımımızdaki futbolcularımız hepsiyle görüşeceğiz. Yapılan hataların sebebini öğrenmek, bu hataları tekrarlamamak adına mücadele edeceğiz. Hepsi son haftalardaki kötü gidişatın farkında ve bilincinde. İnşallah hepsinin üstesinden geliriz."
"Bütünlüğümüzü bozmamalıyız"
"Birliğe, beraberliğe, desteğe en fazla ihtiyacımız olduğu süreçlerden birini yaşıyoruz. Ligde gidişatımızı toparlamak, takımımızın yeniden en iyi noktalara gelebilmesini sağlamak adına, desteğe ihtiyacımız var. Manevi anlamda arkamızda duran, takımına sahip çıkan taraftarın, bu süreçte bizim yanımızda olması çok önemli. Bu bağlamda kimsenin umutlarını yitirmemesini istiyoruz. Kırklarelispor ligin ilk yarısında nasıl en iddialı takımlardan birisi olmayı başardıysa, ikinci yarısında da bunu başaracaktır. Hedefimiz, yakalayacağımız yeni bir galibiyet serisiyle birlikte, kaybettiğimiz puanların hepsini telafi etmek. Bunun için ne gerekiyorsa yapılacağından kimsenin kuşkusu olmasın."
"Taraftar desteği çok önemli"
"Sahada ne kadar mücadele ederseniz edin, ne kadar ter dökerseniz dökün, saha içerisinde olmayıp da sahaya çok büyük oranda etki eden bir şey var. O da seyirci. Bir karşılaşmada, tribünlerinin ne kadar kalabalık olursa, rakip takıma uyguladığınız baskı o kadar yüksek olur. Bunun dışında kendi takımınızın futbolcuları da saha içerisinde kendilerini daha güvende hissederek mücadele ederler. Dolayısıyla bir maçın galibiyetle sonuçlanabilmesi adına kilit faktörlerden bir tanesi de taraftardır. Biten stadyumumuzla birlikte, taraftarımızın gücünü arkamıza almaya başladığımız şu günlerde, yeni bir galibiyet serisine çok kısa bir süre sonra imza atacağımıza inanıyorum."

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Taraftar için oynayın.Şenol 10 Şubat 2016 Çarşamba 13:04:54

    Taraftar bugüne kadar elinden geleni ardına koymadı daha ne yapsın aynı sorumluluğu futbolcular malesef taşımıyor formanın hakkını vermiyorlar sahada gereken mücadeleyi vermedikleri gibirakip kalede gol pozisyonu dahi yaratamıyorlar ayrıca takımın oyun planı beraberlik üzerine tesadüfi atılacak bir golle maçı alınırsa başarılı olduk deniyor oyun sistemi gözden geçirilmeli.