YÖREX’e Trakya çıkartması

Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne’nin yöresel ürünleri Antalya’daki Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) görücüye çıktı. Kırklareli Hardaliyesi, Edirne’nin tava ciğeri, Tekirdağ’ın köftesi…

Bu yıl 10. kez kapılarını ziyaretçilerine açan ve Türkiye’nin en büyük yerel ürün fuarı olan “Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX)”, Trakya bölgesi de yerini aldı. Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ yöresel ürünleri ile fuara renk kattı. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, Başkan Yardımcısı Serkan Keser, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de fuara katıldı.

Kırklareli’nin Yöresel Ürünleri’nin yer aldığı Trakya Kalkınma Ajansı’na ait stantları gezen Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Soner Ilık, görüşlerini;
“Yöresel ürünlerimizin; ticarete kazandırılması, tüketimlerinin yaygınlaştırılması, katma değerlerinin artırılması ve coğrafi işaret ile tescil ettirilerek standartlarının oluşturulması gibi amaçlarla, Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle 23-27 Ekim 2019 tarihlerinde bu yıl 10. defa düzenlenen “YÖREX- Yöresel Ürünler Fuarı” ANFAŞ/Antalya Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı RifatHisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ile Oda ve Borsa Başkanları’nın açılışına katıldığı fuarda ilimizin meşhur ürünleri Trakya Kalkınma Ajansı tarafından oluşturulan stantta görücüye çıktı.
Yöresel ürünlerini, genellikle yerel pazarlar için üreten firmalarımız, bu fuara katılarak ulusal ve küresel pazarlara açılma olanağı sağlama, yerli ve yabancı girişimcilerle ortaklık veya işbirliği konusunda uygun bir ortam yakalama ve yöresel ürünlerini tescillendirme ve markalaştırma yolunda önemli bir açılım gerçekleştirme imkanına sahip olacaklar.
Oda olarak ilimizde üretilen yöresel ürünlerimizi, iç pazardaki ithal ürünler karşısında güçlendirmek, hali hazırda yerel pazarlarda yer edinmiş yöresel ürünlerimizin, daha geniş pazarlarda değer bulmasına yardımcı olmak, yöresel ürünlerin ticari değerlerini ve hacmini yükselterek, yöredeki istihdamı geliştirmek adına birçok çalışma yapıyor ve yapılan çalışmaları desteklemeye devam ediyoruz” sözleri ile dile getirdi. (KTSO)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol