YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı Kırklareli Üniversitesi’nde

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berna Musal Başkanlığında, Kırklareli Üniversitesi’nde saha çalışması ve değerlendirme toplantıları gerçekleştiriyor. Dış değerlendirme süreci kapsamında üniversitenin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve değer yaratma, kalite güvence sistemi, yönetim sistemi ve kurumsal karar alma süreci, gelişmeye açık yönleri ve benzeri alanlardaki yetkinlikleri değerlendiriliyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berna Musal başkanlığında; Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cansu Alpaslan, Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Işık Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Aran, Çorum Hitit Üniversitesi Genel Sekreteri Erdal Kanık ve Okan Üniversitesi öğrencisi Serdar Karadağ’dan oluşan YÖKAK Dış Değerlendirme Takımı, ilk aşamada 15 Mayıs tarihinde Kırklareli Üniversitesi’ne ön ziyaret gerçekleştirmişti. YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı, 16 Haziran Pazar günü, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ve üniversitenin Kalite Koordinatörlüğü temsilcileriyle tanışma yemeğinde bir araya geldi.
Rektör Şengörür teşekkür etti
17 Haziran Pazartesi günü başlayan ve 17-19 Haziran tarihleri arasında üç gün boyunca süren değerlendirmelerde Kırklareli Üniversitesi’nin birimlerinin değerlendirildiği alan ziyaretleri ile toplantı ve görüşme programları, Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür’ü ziyaretle başladı. Rektör Şengörür, ziyarette gerçekleştirdiği konuşmasında Dış Değerlendirme Takımı üyelerinin birimlerdeki çeşitli görüşme ve toplantılarda Kırklareli Üniversitesi’ni yakın plana alarak üniversitenin mevcut durum, olanak ve kabiliyetlerini görürken, deneyimlerini de birimlerle paylaşmalarının önemine dikkat çekerek YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Sürecini planlayan ve sağlayan başta Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç olmak üzere Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a, Dış Değerlendirme Takımı Başkanı Prof. Dr. Berna Musal’a ve üyelerine teşekkür etti.
Paydaşlarla bir araya gelindi
Dış Değerlendirme Takımı ziyaretin ardından Kırklareli Üniversitesi Kalite Kurulu Üyeleri ile daha sonra da Kırklareli Üniversitesi Senatosu, Yönetim Kurulu üyeleri ve paydaşlarla bir araya gelerek görüşmeler yaptı. Dış Değerlendirme Takımı daha sonra Mühendislik Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi’ni ziyaret ederek sırasıyla dekan ve dekan yardımcıları, akademik personel ve öğrencilerle ayrı ayrı toplantılar gerçekleştirdi. 17 Haziran günü yapılan çalışmalar Sosyal Bilimler Enstitüsü ziyaretiyle tamamlandı.
Değerlendirme bugün bitecek
Dış Değerlendirme Takımı, 18 Haziran Salı günü öğleden önce Sağlık Yüksekokulu ve Lüleburgaz MYO’da görüşmeler yaptı. Öğleden sonra ise üniversitenin idari birimleri, Uygulama ve Araştırma Merkezleri, Engelli Öğrenci Birimi, Teknolojiü, 19 Haziran Çarşamba günü Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür’ü ziyaret ederek üniversitedeki Dış Değerlendirme Sürecini tamamlayacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol